|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Beyaz Un Helvası (Saray Helvası) konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.01.2014, 19:18 | #1 (permalink) |
| Beyaz Un Helvası (Saray Helvası) Beyaz Un Helvası (Saray Helvası) Kaç Kişilik? : 8 Kişilik Hazırlama Süresi : 30 dk Pişirme Şekli : Tencere Pişirme Süresi : 30 dk Toplam Süre : 60 dk 125 Gram Margarin 2 Su Bardağı Un 2 Su Bardağı Pudra Şekeri 1 Kahve Fincanı Antep Fıstığı Beyaz Un Helvası (Saray Helvası) Nasıl Yapılır? 1. Margarini unu kolayca kavurabileceğiniz yayvan bir tavaya alın ve eriterek kızdırın. Yanmamasına özen gösterin. 2. Ocağın altını kapatın ve unu eleyerek margarinin üzerine dökün, tahta kaşığın tersi ile unu ezerek ve topaklarından kurtararak ve sürekli ezerek karıştırın. Unu margarine güzelce yedirin. 3. Ocağın altını yeniden yakarak yaklaşık 20 dakika karıştıra karıştıra unu kavurun. 4. Un kavrulduktan sonra yeniden ocaktan alın, pudra şekerini ekleyin ve karıştırarak yeniden ocağa alın. 5. Yaklaşık 6 ya da 7 dakika daha karıştırarak pişirin. 6. Helvanın kalınlığı yaklaşık 6 santim olacak şekilde tepsiye dökün ve tahta bir kaşığın tersi ile bastıra bastıra üzerini düzleştirin. Daha sıkıca olması için altı düz olan bir bardakla da bastırarak düzleştirabilirsiniz. 7. Kare ya da baklava şekli ile kesin. (5X5 ya da 4X4 cm genişliği uygundur) 8. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun ve yaklaşık 4 saat beklettikten sonra spatula ile çıkararak servis yapın. Servis yaparken dilerseniz üzerini dövülmüş antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Not Eğer helvayı tepsiden kolayca çıkarmak istiyorsanız, aliminyum tepsi kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun.
__________________ |
01.07.2016, 14:07 | #2 (permalink) |
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı? | Cevap: Beyaz Un Helvası (Saray Helvası) offff offfffff olsada yesek |
01.07.2016, 14:25 | #3 (permalink) |
Özel Üye | Cevap: Beyaz Un Helvası (Saray Helvası) Allah tan görüntü yok : ) |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |