|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Sarma Baklava konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.01.2014, 19:48 | #1 (permalink) |
| Sarma Baklava Sarma Baklava MALZEMELER • 1 çay bardağı süt • 1 çay bardağı sıvıyağı 1 çay bardağı, yoğurt suyu • 1/2 paket kabartma tozu • 2 yemek kaşık sirke • 250 gr ceviz • 1 tane, yumurta • alabildiği kadar un Açmak için, mısır nişastası üzeri için: 100 gram tereyağı Şurubu: • 6 su bardağı şeker • 5 su bardağı su 1 dilim limon sarma baklava Sarma Baklava tarifi 1- Bir kaba yağ, süt, sirke, yoğurt suyu kabartma tozu, yumurta konarak çırpılır. Un ilave edilip yoğrulur. Hamurun kıvamı, kulak memesinden biraz sert olmalı. Hamurdan 24 beze topaklar çıkaralım, Bezeleri nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde iki gruba ayıralım, ilk 12 lik grup bezeleri üst üstte alalım ve büyükce bir hamur açalım. Açtığımız hamurun ortasına parçalanmış ceviz döşeyelim rulo gibi saralım, verev bir şekilde keselim (boyutunu siz kendiniz ayarlayın) Diğer 12 bezeyide aynı işlemi uygulayalım, kestiğimiz verev hamurları yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine eritilmiş tereyagını sürelim, 180 derecelik ısıda pişirelim. Biz bu arada şerbetini hazırlayalım ve ılınmasını sağlayalım, pişen tatlımızın üzerine ılık şerbeti verelim. Afiyet olsun.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |