Sade Revani Sade Revani MALZEMELER • 5 yumurta • 4 fincan şeker • 4 fincan un • 2 fincan pirinç unu • 1 çay bardağı sıvıyağ • 1 limon suyu Şerbeti: • 3 su bardağı şeker • 5 su bardağı su Sade Revani tarifi 1- Geniş bir kaba çok kaynar olmayan sıcak su konulup onun içine yumurtaları çırpacağımız kap oturtulur. Kaba 5 yumurta kırılır. 4 fincan şeker ilave edilip, mikserle iyice çırpılır. 2- 5 dakika kadar çırpıldıktan sonra, bir yandan çırpmaya devam edilip diğer yandan sıvıyağ damla damla akıtılır. Limonun içine karbonat konup karıştırılarak ilave edilir. Un ve pirinç unuda ilave edilip iyice karıştırılır. 3- Yağlanmış pasta kalıbı veya tepsiye dökülüp fırında pişirilir. 4- Bir tencerede su ve şeker kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Revani ılıkken ılık şerbet dökülüp haşlanır. Soğuyunca servis yapılır. Not: Yumurta çırptığımız kabın altına sıcak sulu bir kap yerleştirilmesi; yumurtaların çok güzel kabarması ve revaninin iyi tutması içindir. Bu tür tatlı ve keklerde yumurta dolaptan çıkarılıp kullanılmamalı, oda sıcaklığında olmalıdır. |
Saat: 18:11 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.