Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Nemse Baklavası

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Nemse Baklavası konusu , Nemse Baklavası MALZEMELER : * 4,5 su bardağı un(Yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.) * 1 Büyük paket margarin(Orta yumuşaklıkta) * 2 yumurta(1 tanesi hamura,1 tanesinin sarısı üzerine,akı cevize) * 2 ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.01.2014, 15:06   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Nemse Baklavası



Nemse Baklavası



MALZEMELER :

* 4,5 su bardağı un(Yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.)
* 1 Büyük paket margarin(Orta yumuşaklıkta)
* 2 yumurta(1 tanesi hamura,1 tanesinin sarısı üzerine,akı cevize)
* 2 çorba kaşığı Limon suyu(1 kaşık hamura,1 kaşık şuruba konacaktır.)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağ
* 3 su bardağı şeker
* 2 su bardağı ceviz içi
* Limon kabuğu rendesi
* 1 tutam tuz.

NEMSE BAKLAVASI

NEMSE BAKLAVASI tarifi

1— Un elenir.Ortası açılıp 1 yumurta,1 kaşık zeytinyağ,1 kaşık limon suyu,tuz konup karıştırılır.1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.Özleştirilip yaş bez altında 15 dakika dinlendirilir.
2— Hamur bütün olarak 30 cm çapında açılır. Ortasına paket margarin konup bohça gibi kapatılır.
3— Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır;iki ucu ortaya getirilip sonra tekrar kitap gibi kapatılır.Yaş bez altında ve serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir.
4— Hamur yine yalnız boyuna açılıp bir önceki gibi katlanır ve tekrar yaş bez altında,serin bir yerde dinlendirilir.
5— iki defa daha aynı şekilde açılıp katlanır ve dinlendirilir.Sonra enine ve boyuna olmak üzere 3-4 mm inceleğinde açılıp 3 cm2 parçalara kesilir.
6- Hazırlanan cevizli iç konup hamur üçe katlanır.Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
7— Sıcakken üzerine soğuk şurup dökülür.

NOT :
Hamur dinlenirken;
1— 3 bardak şeker ile 3 bardak su kaynatılır. Köpükleri alınıp 1 çorba kaşığı limon suyu katılır.Orta kıvama gelince ateşten alınır.
2— Cevizli için hazırlanışı:Çekilmiş ceviz,2 çorba kaşığı şeker,limon kabuğu rendesi ve 1 yumurta akı karıştırılır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 17:47