|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Saray Tatlısı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
08.01.2014, 13:23 | #1 (permalink) |
| Saray Tatlısı Saray Tatlısı MALZEMELER 2 adet yumurta 100 gr dövülmüş fındık 1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Şerbeti için 1/4 limon suyu 2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Saray Tatlisi Saray Tatlısı tarifi Tatlımızın şerbeti için bir tencereye 2,5 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri koyup kaynatalım,şerbetin içine çeyrek limonu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Başka bir kabın içinde 1 paket margarin,kabartma tozu,1 fincan zeytinyağı ve unu karıştıralım.Yumurtaların sarısından bir miktar ayırıp kalanını malzemenin içine ilave edelim.Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak ve yassı biçimde şekillendirelim.Ayırdığımız yumurtanın sarısından sürüp,üzerine dövülmüş fındık serpelim.180 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirip ardından şerbetimiz soğuk olacak şekilde tatlımızın üzerine dökerek servis yapalım.
__________________ |
08.01.2014, 13:24 | #2 (permalink) |
| Cevap: Saray Tatlısı Bildiğimiz şekerpare değil mi bu..belki yapmında farklı birşey kullanılıyordur ondan ismi değişiktir. Ne olursa olsun..yiyiliyor ya,güzel tatlı
__________________ ''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek'' |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |