Cevizli Kabak Tatlısı Cevizli Kabak Tatlısı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler Bal kabağı (6 orta boy dilim, 1 kilo), Toz şeker (4 su bardağı, 800 gram), İç ceviz (200 gram), 2 su bardağı soğuk su, Kaymak (3-4 çorba kaşığı) dileğe göre, Püf Noktası Dilimlenmiş kabakları bir tencereye yerleştirin. 4 su bardağı toz şekeri üzerine ilave edin. Tencerenize şekeri koyduktan sonra kaynatmadan önce yaklaşık bir saat bekletin; bu sayede şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi sağlanır. Daha sonra 4 su bardağı suyu ekleyin ve pişirin. Srvis ederken üzerine bol ceviz serpiştirin. Dilerseniz, servis yaparken tabaklara aldığınız kabakların üzerine veya yanına kaymak koyabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Saat: 02:17 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.