Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Evde Marshmallow Yapımı

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Evde Marshmallow Yapımı konusu , Evde Marshmallow Yapımı Malzemeler; Bardak ölçüsü : 250 ml Kaşık : 25 gr 3 çorba kaşığı glikoz 1/2 su bardağı su (1/2 cup) 2 su bardağı pudra şekeri 2 yemek ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.02.2014, 01:23   #1 (permalink)
Son/suz Söz,Öz/söz Olmalı!

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Evde Marshmallow Yapımı




Evde Marshmallow Yapımı



Malzemeler;

Bardak ölçüsü : 250 ml
Kaşık : 25 gr

3 çorba kaşığı glikoz
1/2 su bardağı su (1/2 cup)
2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz jelatin ( 3 tane yaprak jelatin kullandım)
1/2 su bardağı soğuk su


Pudra şekeri ,nişasta karışımı (bu karışımın yerine hindistan cevizi serpilebilir)
Glikoz,su ve pudra şekeri bir sos tenceresine konur ve pudra şekeri eriyip,saydamlaşana kadar düşük ısıda ısıtılır/pişirilir.

Ayrı bir yerde toz jelatin ve soğuk su karıştırılır ve vakit kaybetmeden hemen çırpılmaya başlanır.Jelatin iyice kabarana kadar çırpılır.

İyice kabaran jelatine ısıtılıp saydamlaşan pudra şekerli karışım dökülür ve yine hemen çırpılmaya başlanır.Önemli olan nokta ise sadece 12 dakika çırpılacak olmasıdır.

Asla 12 dakikayı geçmiyoruz.Bu yüzden yanınıza mutfak saati alırsanız iyi olur.

Çırpılıp koyulaşan ve kabaran karışımımızı eşit miktarlarda pudra şekeri ve nişasta karışımı elediğimiz kaba boşaltıp üzerini düzlüyoruz ve yine aynı şekilde karışımdan döküyoruz.

İsterseniz sıkma torbasına doldurup küçük damlacıklar da sıkabilirsiniz.
Üzerine streç filmle kaplıyoruz ve hemen buzdolabına kaldırıyoruz.

Dolapta en az 4 saat beklemesi gerekiyor tercihen 1 gece tutmanız iyi olacaktır daha iyi kıvam alıyor.

1 gecenin sonunda yağlanmış bir bıçakla istenilen büyüklerde kesilip yine pudra şekeri ve nişastalı karışıma bulanıp,fazlalığı silkeleniyor sonra da afiyetle yeniyor...

Önemli olan noktaları es geçmez iseniz gayet kolay bir tariftir.

İsterseniz üzerine çikolata gezdirebilirsiniz ya da en altını çikolataya bandırabilir,soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun


Alıntıdır


__________________

Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan,
Yalnız söylenen sesi duyabiliyorsan,
Ne görebiliyorsun,Ne duyabiliyorsun.

"Hayret et! Çünkü hayrettir göğe açılan pencere.
Hayret ettim ve gördüm, bin ayet güldü yüzüme."
Asrevya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Asrevya, Zemherir
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 09:43