Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Tatlılar (https://www.forumaski.com/tatlilar/)
-   -   Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi (https://www.forumaski.com/tatlilar/94020-oktay-ustadan-cevizli-ev-baklava-tarifi-oktay-usta-baklava-tarifi.html)

Wine 27.02.2014 21:26

Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi
 
Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı su
1 fiske tuz
1 çay bardağı süt

AÇMAK İÇİN:
buğday nişastası

İÇ HARCI İÇİN:
ceviz

ÜZERİ İÇİN:
200 gr. tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon

HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve kabartma tozunu döküyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuza yumurtaları kırıyoruz. Sıvıyağı, sütü ve sirkeyi döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.

Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz ve kalın bir fitil haline getiriyoruz. Fitili önce 3 eşit parçaya bölüyoruz. Bu üç hamurdan da 17şer dilim hamur kesiyoruz. Bu hamurları da üzerine nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 3 tane 17 kat baklava hamurunu açıp üstüste koyuyoruz.

Üçünü de tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz. ilk 17 katlı hamuru yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine öğüttüğümüz cevizin yarısını serpiyoruz. İkinci 17 katlı hamuru da üzerine yerleştiriyoruz. Kalan cevizi üzerine serpiyoruz. Son parça 17 katlı hamuru da parçalanmamış tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kenarlarını bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itiyoruz. Baklavamızı dilimliyoruz. Üzerine eritilmiş olan tereyağını gezdirerek döküyoruz.

5 dakika yağını çekmesi için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 20 dakika sonra fırının derecesini 190a çıkarıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğumuş şerbeti sıcak baklavaya döküyoruz ve şerbetini çekince servis ediyoruz.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Narsinha 27.02.2014 21:29

Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi
 
Bayanların Emine Beder'i varsa, erkeklerinde Oktay Ustası var:sapkali::D
Teşekkürler Paylaşım İçin @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]:zgd:

Wine 27.02.2014 21:31

Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi
 
Emine Beder'i ilk defa senden duydum desem :kiskis:

Narsinha 27.02.2014 21:34

Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi
 
Alıntı:

Einstein Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 455880)
Emine Beder'i ilk defa senden duydum desem :kiskis:

Eskiden çok meşhurdu, hatta en meşhurdu:kiskis:Google amcaya yaz bak bakalım resmine:kiskis:

Wine 27.02.2014 21:38

Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi
 
Alıntı:

Narsinha Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 455884)

Eskiden çok meşhurdu, hatta en meşhurdu:kiskis:Google amcaya yaz bak bakalım resmine:kiskis:

Tamam biliyormuşum, siması bilindik ama adını bilmiyordum :kiskis:

FeCr 23.07.2014 00:37

Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi
 
Bayramda bol bol yiyeceğiz nasılsa...az kaldı..sabır


Saat: 01:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.