Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi konusu , ...


Like Tree5Beğeni
  • 2 Post By Wine
  • 1 Post By Narsinha
  • 1 Post By Narsinha
  • 1 Post By Wine

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.02.2014, 21:26   #1 (permalink)
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi

Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi




MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı su
1 fiske tuz
1 çay bardağı süt

AÇMAK İÇİN:
buğday nişastası

İÇ HARCI İÇİN:
ceviz

ÜZERİ İÇİN:
200 gr. tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:
1 kg toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon

HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve kabartma tozunu döküyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuza yumurtaları kırıyoruz. Sıvıyağı, sütü ve sirkeyi döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.

Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz ve kalın bir fitil haline getiriyoruz. Fitili önce 3 eşit parçaya bölüyoruz. Bu üç hamurdan da 17şer dilim hamur kesiyoruz. Bu hamurları da üzerine nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 3 tane 17 kat baklava hamurunu açıp üstüste koyuyoruz.

Üçünü de tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz. ilk 17 katlı hamuru yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine öğüttüğümüz cevizin yarısını serpiyoruz. İkinci 17 katlı hamuru da üzerine yerleştiriyoruz. Kalan cevizi üzerine serpiyoruz. Son parça 17 katlı hamuru da parçalanmamış tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kenarlarını bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itiyoruz. Baklavamızı dilimliyoruz. Üzerine eritilmiş olan tereyağını gezdirerek döküyoruz.

5 dakika yağını çekmesi için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 20 dakika sonra fırının derecesini 190a çıkarıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğumuş şerbeti sıcak baklavaya döküyoruz ve şerbetini çekince servis ediyoruz.



Narsinha ve FeCr beğendi
__________________
Wine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 21:29   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi

Bayanların Emine Beder'i varsa, erkeklerinde Oktay Ustası var
Teşekkürler Paylaşım İçin @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Wine beğendi.
Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 21:31   #3 (permalink)
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi

Emine Beder'i ilk defa senden duydum desem

__________________
Wine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 21:34   #4 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi

Alıntı:
Einstein Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emine Beder'i ilk defa senden duydum desem
Eskiden çok meşhurdu, hatta en meşhurduGoogle amcaya yaz bak bakalım resmine

Wine beğendi.
Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2014, 21:38   #5 (permalink)
neden senin olduğun yerde değilim?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi

Alıntı:
Narsinha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Eskiden çok meşhurdu, hatta en meşhurduGoogle amcaya yaz bak bakalım resmine
Tamam biliyormuşum, siması bilindik ama adını bilmiyordum

Narsinha beğendi.
__________________
Wine isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.07.2014, 00:37   #6 (permalink)
Cesareti ile yaşamayan esareti ile ölür

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Oktay Ustadan Cevizli Ev Baklava Tarifi - Oktay Usta Baklava Tarifi

Bayramda bol bol yiyeceğiz nasılsa...az kaldı..sabır

__________________
''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân
Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek''
FeCr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 01:24