-
Tatlılar
(
https://www.forumaski.com/tatlilar/)
- -
Balkabakli Turta
(
https://www.forumaski.com/tatlilar/95809-balkabakli-turta.html)
Balkabakli Turta Balkabakli Turta [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] - HAMURU İÇİN:
- 150 GR. MARGARİN
- 1 YUMURTA
- 4 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ (SİLME)
- 1 PAKET VANİLYA
- YARIM PAKET KABARTMA TOZU
- 1 FİSKE TUZ
- 2,5 SU BARDAĞI UN
- ÜZERİ İÇİN:
- 5 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ BAL KABAĞI
- 2 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI
- 2 TANE KARANFİL
Tarif - Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurun.
- 15 dakika dinlendirin.
- Hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre merdaneyle açın ve tepsiye yayın.
- 175 derecede pişirin (fazla kızartmayın).
- Hamur pişerken üst malzemeyi hazırlayın.
- Bunun için 5 su bardağı rendelenmiş bal kabağını bir tavaya alın.
- Üzerine 2 su bardağı şeker ve 2 tane karanfil atın.
- Orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin.
- İçine 1 su bardağı bıçakla doğranmış ceviz içini katın.
- Biraz daha pişirip, ocağı söndürün.
- Pişen hamuru fırından alıp, üzerine kabakları güzelce yayın.
- Tekrar fırına verip, 10-15 dakika daha pişirin.
|
Cevap: Balkabakli Turta Görünüşe bakın :D yemek nasip olur mu ki..
Teşekkürler paylaşım için |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.