Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Kestaneli İrmik Pasta Tarifi Yapılışı

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Kestaneli İrmik Pasta Tarifi Yapılışı konusu , Kestaneli İrmik Pasta Tarifi Yapılışı Kestaneli İrmik Pasta Tarifi - Kestaneli İrmik Pasta Nasıl Yapılır - Kestaneli İrmik Pasta Malzemeleri Tabanı İçin - 1 Kase Kestane - 1 Paket Petibör ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.03.2014, 23:04   #1 (permalink)
mel
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kestaneli İrmik Pasta Tarifi Yapılışı



Kestaneli İrmik Pasta Tarifi Yapılışı

Kestaneli İrmik Pasta Tarifi - Kestaneli İrmik Pasta Nasıl Yapılır - Kestaneli İrmik Pasta Malzemeleri


Tabanı İçin

- 1 Kase Kestane
- 1 Paket Petibör Bisküvi
- 100 Gr Tereyağı

Kreması İçin

- 7 Çorba Kaşığı İrmik
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Litre Süt
- 1 Su bardağı Toz Şeker

Krokan İçin

- 1 Su bardağı Badem
- 1 Su bardağı Toz Şeker

Hazırlanışı

Kestanelerin ortasını çizip fırında pişiriyoruz. Pişen kestanelerin kabuklarını soyuyoruz. Soğuyunca rondodan geçiriyoruz. Petibör bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz galine getiriyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Kestaneyi ekliyoruz. Tereyağını eritip ılıdıktan sonra karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz. Boş bir çember kalıbı servis tabağının ortasına koyuyoruz. Karıştırma olduğumuuz kestaneli tabanı çemberin içine döküp bastırıyoruz. Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyu ocağın üzerine alıyoruz. Şeker eridikten sonra irmik ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Kremayı tabanın üzerine döküyoruz. Soğuması için dinlendiriyoruz. Krokanı için, toz şekeri tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz. Şeker eridikten sonra bütün bademi ekleyip sürekli karıştırıyoruz. Kısık ateşte karamelize olduktan sonra yağlanmış fırın kabının içine koyuyoruz. Soğuduktan sonra merdane ile üzerinden geçip krokanları inceltiyoruz. Pastanın kreması soğuduktan sonra üzerine krokanı döküyoruz. Çemberini çıkarıp servis ediyoruz.

__________________



Güzel oyundu gerçekten ayakta alkışladım seni.
mel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
FeCr, Frankenstein, mel, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 10:20