Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Teknoloji - Bilim Haberleri (https://www.forumaski.com/teknoloji-bilim-haberleri/)
-   -   İnternet bağlantılı otomobiller hayatı kolaylaştırırken güvenlik riskini de beraberinde getiriyor (https://www.forumaski.com/teknoloji-bilim-haberleri/119388-internet-baglantili-otomobiller-hayati-kolaylastirirken-guvenlik-riskini-de-beraberinde-getiriyor.html)

Ottoman7 11.07.2014 13:53

İnternet bağlantılı otomobiller hayatı kolaylaştırırken güvenlik riskini de beraberinde getiriyor
 
İnternet bağlantılı otomobiller hayatı kolaylaştırırken güvenlik riskini de beraberinde getiriyor

Son dönemde iOS ve Android platformuniçin araç içi multimedya sistemlerinin tanıtımları gerçekleştirildi. iOS geçtiğimiz yıl iOS in th Car (Car Play) tanıtımını yapmıştı. Bu yılda Google Android Auto'yu bizlere tanıttı. Araçla birlikte internet kullanımında da bazı sorunlar bizleri hayati olarak etkilemektedir.

İnternet bağlantısı olan otomobillerdeki gizlilik, yazılım güncellemeleri ve otomobile yönelik mobil uygulamalar; siber suçluların potansiyel olarak saldırı düzenleyebileceği üç alan olarak öne çıkmaktadır.

Sürücüler, yeni nesil "bağlantılı otomobiller"de bulunan haberleşme ve İnternet hizmetleri hakkındaki güvenlik endişelerini artık gözardı etmeliler. Bu yalnızca aracınızı güvenli bir şekilde park etmenize yardımcı olmaktan çok daha fazlası; artık sosyal ağlara erişim, e-posta, akıllı telefon bağlantısı, rota hesaplaması, araç içi uygulamalar vb. uygulamaları kapsıyor. Bu teknolojiler, bir yandan sürücülere büyük avantajlar sağlarken aynı zamanda günümüz kullanıcıları için yeni riskleri de beraberinde getiriyor. Bu nedenle, siber saldırılarla, kaza veya hileli bakımla sonuçlanabilecek farklı vektörleri
analiz etmek önemli.

Gizlilik, güncellemeler ve bu araçlara özel akıllı telefon uygulamaları, siber suçlular için üç ayrı saldırı vektörüne dönüşebildiği bildirilirken; Kaspersky Lab Baş Güvenlik Araştırmacısı Vicente Diaz araçlarda internet kullanımı ve bunların yarattığı güvenlik açıkları ile ilgili şu yorumu yapıyor.

"İnternet bağlantısı olan otomobiller, çok uzun zamandır PC ve akıllı telefon dünyasında mevcut olan tehditler için yeni bir kapı açabilir. Örneğin bağlantılı otomobil sahipleri, şifrelerinin çalınmasıyla karşı karşıya kalabilir. Bu aracın yerini belirlemeyi ve kapı kilitlerini uzaktan açmayı sağlayacaktır. Gizlilik konuları oldukça önemlidir ve günümüz sürücülerinin daha önce var olmamış yeni risklerin farkında olması gerekiyor" dedi.

Araç içinde telefon entegrasyonu mükemmel gibi görünse de hem dış saldırılara hemde araç kullanımında dikkat dağınıklığına sebep olmaktadır. Bundan dolayı araç içi mobil bir sistemi almayı düşünüyosanız bizce 2 kez düşünün.


Saat: 00:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.