Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Teknoloji - Bilim Haberleri (https://www.forumaski.com/teknoloji-bilim-haberleri/)
-   -   Google'dan turizmi canlandıracak güncelleme (https://www.forumaski.com/teknoloji-bilim-haberleri/141299-googledan-turizmi-canlandiracak-guncelleme.html)

KaBuS 07.12.2014 11:47

Google'dan turizmi canlandıracak güncelleme
 
Google'dan turizmi canlandıracak güncelleme

Popüler çeviri uygulaması Google Translate’e yakından gelecek güncelleme ile birlikte kamerayla görüntülenen yazılar başka dillere çevrilebilecek.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Çeviri uygulaması Google Translate için yakın zaman içinde büyük bir güncellemenin yayınlanacağı ortaya çıktı. Söz konusu güncelleme ile kamera görüntüleri üzerinden, canlı olarak desteklenen diller arasında çeviri yapılabilecek.

Google Translate’de canlı çeviri işlemi için yapılması gereken tek şey kamerayı açıp, yazıya doğru tutmak; görüntü ekrana geldiğinde bir arayüz çıkacak ve buradan çevrilmesini istediğiniz dil seçildiği taktirde ekran üzerinden çeviri hızlı bir şekilde sağlanacak. Yani görüntünün kaydedilmesine gerek olmadan.

Kameradan canlı çeviri; ilk etapta İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Rusça ve Fransızca dilleri için desteklenecek. Yine ilk etapta sadece İngilizce’den diğer altı dile çeviri yapılabilecek. Google’ın yeni dil desteklerini aşama aşama sağlaması bekleniyor.



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



Google Translate’de sonraki güncellemenin yenilikleri bu kadarla sınırlı değil; konuşma üzerinden de çeviri geliyor. Örneğin telefonu İngilizce konuşan bir kişiye doğrultup, uygulama sayesinde desteklenen dillerde çevirisini dinleyebileceksiniz.

Sözlü ve yazılı iletişim için oldukça fonksiyonel olacağına kesin gözüyle bakılan güncellemelerin Türkçe dil desteğini ne zaman kapsayacağı ya da kapsayıp kapsamayacağı hakkında henüz herhangi bir detay bilinmiyor.

Asi Ruh 07.12.2014 12:14

Cevap: Google'dan turizmi canlandıracak güncelleme
 
Google glass da bu olay varmış :D

Jaqen 07.12.2014 12:18

Cevap: Google'dan turizmi canlandıracak güncelleme
 
Lumia'lar da vardı bu özellik..
Markaların rekabet amaçlı fark yarattığı özellikleri, Google'ın herkese sunması bizim için güzel de onlar için nasıl bilemiyorum :)

KaBuS 07.12.2014 12:22

Cevap: Google'dan turizmi canlandıracak güncelleme
 
Herkes için gayet güzel olmalı @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] :D Bazıları için güzel olmasa da sıkıntı değil :p


Saat: 08:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.