Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Teknoloji - Bilim Haberleri (https://www.forumaski.com/teknoloji-bilim-haberleri/)
-   -   Samsung ARTIK Platformunu Duyurdu (https://www.forumaski.com/teknoloji-bilim-haberleri/153119-samsung-artik-platformunu-duyurdu.html)

DeRDeST 13.05.2015 14:26

Samsung ARTIK Platformunu Duyurdu
 
Samsung ARTIK Platformunu Duyurdu

Samsung herkesin akıllı ev ürünleri geliştirebileceği yeni ARTIK platformunu resmen duyurdu. İşte Samsung'un ARTIK platformu ile ilgili detaylar.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Samsung Electronics akıllı mobil cihazların daha hızlı, daha kolay bir şekilde geliştirilebilmesine olanak sağlayan yeni bir platform geliştirdi. Nesnelerin interneti alanında söz sahibi olmak isteyen Samsung, ARTIK platformu ile piyasaya giriş yaptı.

ARTIK adı verilen bu platform bünyesinde üç farklı devre kartı, yazılım desteği, geliştirici araçları ve güvenlik gömülü şifreleme desteğini barındırıyor.

Geliştirmeye hazır üç farklı devre şemasına sahip platform ayrıca dokuz eksenli hareket sensörü, Bluetooth desteği, 32 GB'a kadar dahili hafıza ve 8 işlemciye kadar genişleyen yonga seçenekleri sunuyor.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ayrıca ARTIK'ın haricinde Samsung'un geçtiğimiz Ağustos ayında satın aldığı SmartThings şirketinin genel müdürü Alex Hawkinson, SmartThings Open Cloud girişimini de resmen duyurdu. Bu girişim geliştiricilerin uygulamalarını geliştirmelerine yardımcı olacak.

Serinin içerisindeki en küçük modül olan ARTIK 1'e baktığımızda sadece 12x12 mm boyutlarında olduğunu görüyoruz. Giyilebilir cihazlarda kullanılabilecek olan ARTIK 1 dokuz eksenli hareket sensörü ve düşük enerjili Bluetooth bağlantı desteğine sahip. Samsung'un iddiasına göre bu modül tek şarjla bir hafta çalışabilecek.

Serinin en büyüğü ARTIK 10 ise sekiz çekirdekli bir yapıya sahip. 32 GB dahili depolama kapasitesine sahip olan ARTIK 10, video kodlama ve oynatma gibi işleri yapabiliyor.
Halihazırda Qualcomm ve Intel'İn faaliyet gösterdiği bir alanda rekabete girişen Samsung, eğer farklılık gösterebilirse mali raporlardaki duraksama belirtilerinin önüne geçilebilir.

Buradaki bir diğer detay ise Samsung Electronics yeni platformu ARTIK'ı diğer geliştiricilere satmayacak.

Samsung’un başkanı ve baş strateji sorumlusu Young Sohn'un yaptığı açıklamaya göre Güney Koreli şirket bütün birimlerinin kendi yongalarını ve yazılımlarını seçmek yerine ARTIK platformunu kullanacağını belirtti.

Yazan: Bekir Can Yumrutepe
Kaynak: ShiftDelete.Net



Saat: 11:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.