Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Teknoloji - Bilim Haberleri (https://www.forumaski.com/teknoloji-bilim-haberleri/)
-   -   Türkiye Siber Saldırılara Caresiz (https://www.forumaski.com/teknoloji-bilim-haberleri/83409-turkiye-siber-saldirilara-caresiz.html)

Jaqen 06.01.2014 19:30

Türkiye Siber Saldırılara Caresiz
 
Türkiye Siber Saldırılara Caresiz


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Türkiye’de yazılım ve donanım için yılda ortalama 18.4 milyar TL yatırım yapılırken AB ülkelerinde sadece yazılım ürünleri ve hizmetleriyle ilgili yapılan harcamalar 258 milyar Avro civarında. Türk şirketlerinde bilgi ve iletişim teknolojileri kullanım oranının giderek artmasına karşın yazılım ve donanımların hukuka ve güvenlik gereklerine uygun şekilde kullanılmaması sistemleri siber saldırı tehlikesine açık hale getiriyor. Amerika yayımladığı bildiri ile olası siber saldırıları savaş sebebi ilan ederken Türkiye ise bu konuda henüz yolun başında.

Türk şirketlerinde bilgi ve iletişim teknolojileri kullanım oranı yüzde 40’a ulaşırken International Data Corporation’ın (IDC) Mayıs 2012’deki “Küresel Korsan Yazılım Kullanımı Raporu”nda Türkiye’de lisanssız yazılım kullanım oranının yüzde 62 olarak gözükmesi, Türkiye’nin siber korsanların adeta hedefi haline gelme riskini arttırıyor.

Dünyada her gün 200 binden fazla zararlı yazılım sayısal dünyaya salınıyor. Virüs, solucan, truva atı, botnet ya da rootkit; işlevine göre adı değişebiliyor, ama temel olarak bilgisayarlarımıza sızmaya ve para edebilecek veriler elde etmeye çabalıyorlar. Antivirüs ve güvenlik yazılımları şirketlerinin araştırmalarına göre, 2013’te genel küresel internet tehdit seviyesi yüzde 6.9 büyüme kaydetti ve bilgisayar kullanıcılarının yüzde 41.6’sı en az bir kez saldırıya uğradı. 2013’te internet üzerinden bu saldırıları gerçekleştirmek için siber suçlular, 2012’ye göre yüzde 60.5 oranında daha fazla ayrı ana cihaz kullandı ve sayı 10 milyon 604 bine yükseldi. Son iki yılda tarayıcı tabanlı saldırıların sayısı neredeyse ikiye katlandı.

2013’te, tehditlerin karmaşıklığı ve miktarı açısından yeni bir olgunluk seviyesiyle birlikte, mobil cihazlarla ilgili güvenlik sorunlarında da önemli bir artış görüldü. Sadece Ekim 2013’te, 19 bin 966 yeni mobil zararlı yazılım modifikasyonu ile karşılaşıldı. Zararlı mobil uygulamalarının çoğu, öncelikli olarak para ve kişisel bilgileri çalmaya yönelik gerçekleşti. Android halen bilinen zararlı yazılımların ana hedefi olmayı sürdürüyor. Google Play’de yer alan aşırı agresif mobil reklam yazılımları (madware) istikrarlı bir şekilde artıyor. 2013’te Google Play mağazasında yer alan uygulamaların yüzde 23’ü, bünyesinde bir çeşit reklam veya zararlı kod yazılımı bulunduruyor. Bu oran 2012’de yüzde 15 seviyesindeydi. Siber saldırılar içinde en büyük tehditlerden biri de, servisi yavaşlatma veya kesmeyi hedefleyen DOS (Denial of Service) veya DDoS (Distributed Denial of Service) saldırıları. 2011’de yapılan bir araştırmaya göre Türkiye DDoS saldırılarında dünya genelinde ilk on ülke arasında yer alıyor.

Jaqen 06.01.2014 20:30

Cevap: Türkiye Siber Saldırılara Caresiz
 
Her şey ortada..
Bir şey demeye gerek yok sanırım..
En iyi silah artık teknoloji, farkına varıpta, geliştirmemiz; umarım öncesinde kötü şeyler olmaz :)

FeCr 10.01.2014 15:48

Cevap: Türkiye Siber Saldırılara Caresiz
 
Aslında çaresiz değil de gücümüzü kullanamıyoruz.Konunun uzmanlarına gereken lojistik destek sağlanmıyor.Bugün mahalle kafelerinde bile hackerler dolaşıyor,kendilerini geliştirecek imkan ve donanımlardan uzak oldukları için boş yere heba oluyorlar.
Dünyanın her alanında olduğu gibi bu alanında da isim yapmış ve birazcık destekle yapacak insanlarımız var.Yeter ki ellerinden tutulsun

Teşekkürler bilgilendirme için


Saat: 16:43

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.