Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Türkçe - Edebiyat (https://www.forumaski.com/turkce-edebiyat/)
-   -   Kompozisyon Örnekleri - Yardımlaşma (https://www.forumaski.com/turkce-edebiyat/171149-kompozisyon-ornekleri-yardimlasma.html)

DeRDeST 11.11.2015 20:04

Kompozisyon Örnekleri - Yardımlaşma
 
Kompozisyon Örnekleri - Yardımlaşma

Kompozisyon, Kompozisyon Örnekleri, Yardımlaşma, Yardımlaşma İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İnsanlar birtakım yetenekler ile dünyaya gelmiştir. Bu yeteneklerinin yanında bazı kıstlılıklarının olması da kaçınılmazdır.

Yani bir insanın yalnızca kendi gücü ile yapabileceği şeyler sınırlıdır. Basit eylemler dışında bir şeyler yapmak gibi bir amacımız varsa mutlaka birilerinden yardım almamız gerekir.

Şunu rahatlıkla söylemek mümkündür. Medeniyetlerin büyümesi ve gelişmesinin temelinde yardımlaşma vardır.

Şöyle bir düşünelim : İnsanlar yardımlaşıp güçlerini birleştirmeseler tek başlarına en fazla ne kadar bir şey yapabilirler. Atalarımız bu konunun önemini çok iyi biliyor olacaklar ki birçok atasözü bırakmışlar bu konu ile ilgili olarak.

“Bir elin nesi var, iki elin sesi var”, “Yalnız taş duvar olmaz” atasözleri bu konuya verilen önemi yansıtan sözerden birkaçı. Yardımlaşma sayesinde en yapılamaz denilen işlerin bile üstesinden rahatlıkla gelinir.

Birbirine destek olmanın verdiği güç insanların başarma azmini daha da tetikler. Yardımlaşma insanlara bir gruba ait olmanın hazzını yaşatarak yalnızlık duygusundan da kurtulması için önemli bir güçtür.

Toplum olarak ilerlemek ve dayanışma içerisinde yaşamak için mutlaka birbirimize yardımcı olmak zorundayız. Aksi taktirde birbirinden kopuk, kendisinden başkasını düşünemeyen kalabalıklar yığını olmaktan kurtulamayız. Belki de en önemlisi yardım etmanin insana verdiği manevi hazzı hiçbir zaman tadamayız.


Saat: 12:34

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.