Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Türkçe - Edebiyat (https://www.forumaski.com/turkce-edebiyat/)
-   -   Kompozisyon Örnekleri - Cömertlik (https://www.forumaski.com/turkce-edebiyat/171154-kompozisyon-ornekleri-comertlik.html)

DeRDeST 11.11.2015 20:22

Kompozisyon Örnekleri - Cömertlik
 
Kompozisyon Örnekleri - Cömertlik

cömert olmak, cömertlik nedir, cömertlik ile ilgili yazı, cömertlik hakkında kompozisyon örneği, cömert insan

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İnsan canlılar içerisinde en duygulusu ve en düşüncelisidir kuşkusuz. Çevresindekilerle etkileşiminde de bu duygu ve düşünceler ön plandadır. İnsanın başkalarını da düşünmesi bundan ileri gelmektedir.

Hayatta pek çok şeye ihtiyaç duyarız. İhtiyaçlarımızı karşılamak maksadıyla çalışır ve kazanırız. Bazen kazandıklarımız bize yeter hatta artar bile. İşte o zaman kendimizden başkalarını da düşünmenin zamanı gelmiş demektir. Bu durumda elimizdekileri ihtiyacı olanlarla paylaşmamız gerekmektedir.

İnsanın başka insanlarla paylaşmayı istemesi cömertliktir. Cömertlik zor hayat şartlarında kişileri birbirine bağlayan, dayanışmayı sağlayan en mühim unsurlardandır. Dolayısıyla cömert insan düşüncenin en güzelinde bulunmuş olur.

Hayatta insanların birbirine ihtiyaç duyması sıkça kendini göstermektedir. Bu durumda yardımlaşmanın önemi inkar edilemez düzeydedir. Cömertlik en insani ve gerekli erdemlerden birisi olarak karşımıza çıkar.


Saat: 20:53

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.