Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Dersler > Türkçe - Edebiyat
facebook bağlan


Kafiye Çeşitleri Test Soruları 1

Türkçe - Edebiyat kategorisinde açılmış olan Kafiye Çeşitleri Test Soruları 1 konusu , Kafiye Çeşitleri Test Soruları 1 1)Bir münasip dostum olsa sırrım açar idim Harc edüp eldeki varım cümleden geçer idim Tuti dilin agu verse nûş edip içer idim Aşıklara ölüm gelmez ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.09.2013, 20:29   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kafiye Çeşitleri Test Soruları 1



Kafiye Çeşitleri Test Soruları 1


1)Bir münasip dostum olsa sırrım açar idim
Harc edüp eldeki varım cümleden geçer idim
Tuti dilin agu verse nûş edip içer idim
Aşıklara ölüm gelmez tatlıdır ballar gibi

Yukarıdaki dörtlüğün uyağı uyak örgüsü ve redifi sırasıyla aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

A) Yarım uyak aaab -idim
B) Zengin uyak abaa -idim
C) Tam uyak aaab -ar idim
D) Tam uyak aaba -idim
E) Yarım uyak aaab -ar idim

Cevap E




2)

Yücesine çıktım baktım engine

Ovasının köpüklenmiş selleri



Yukarıdaki dizelerle



I. yiğit olan

II. kendisine güldürür

III. hep elleri

IV. düşmez ise dengine



bu parçalar kullanılarak çarpraz uyak düzeni oluşturulmak istense son iki dizenin sıralanışı aşağıdakilerden hangisi olur?



A) III. – IV. B) I. – II. C) II. – III D) I. – IV E) II. – IV

II. – I IV. - III I. – IV II. – III I. – III

Cevap D



3)

Bana nispet çıkmış yolun üstüne

Samur kürk giyinmiş alın üstün

Taramış saçların belin üstüne

Bir elma yanaklı sim gerdanlıdır



Yukarıdaki dörtlük için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) 11’li hece ölçüsü kullanılmıştır.

B) Ulama yapılmıştır.

C) Redif kullanılmıştır.

D) Düz uyak örgüsü kullanılmıştır.

E) Zengin uyak kullanılmıştır.



Cevap E



4)

Aşağıdakilerden hangisinde redif kullanılmamıştır?



A) Düştüm ateşlere durmaz yanarım

İçip aşkın dolusundan kanarım

B) Ne yaman bahçeli güllü goncalı

Sinemi vurdu bir kirpiği kancalı

C) Gördü gözüm kabul ettim ölümü

Geldi geçti hiç sormadı halimi

D) Ne güzel yetmiş de dostumun bağı

El vurup gülleri dermenin çağı

E) Altı kardeş idik bindirdik ata

Kızılırmak’ varınca oldu bir hata

Cevap E



5)

Aşağıdaki dizelerin hangisinde farklı bir uyak kullanılmıştır?



A) Kurtlarla düşmüşüm dağa

Kurt sesim ulaşmaz çağa

B) Çınlasın çağrılarla çın çın da çın

Çağ yıkarmış kaçın bulutlar kaçın

C) Ağam oğlan beyim oğlan

Canım olsun sana kurban

D) Bize mesken oldu kahveler hanlar

Yarin meclisinde oturan canlar

E) Aşk ile kendime biçtim kefenim

Dolayıp boynuma taktım resenim



Cevap B



6)

Aşağıdakilerden hangisinde uyak kullanılmamıştır?

A) Elindeki kınası soldu mu ola

Evde kaynatası duydu mu ola

B) Sabah olsun tan yerleri ışısın

Çiğ düşünde gül goncalar üşüsün

C) Yeşil ördek gibi daldım göllere

Sen düşürdün beni dilden dillere

D) Ak gerdanda benler zer- nişanlıdır

Zülfünün telleri pek reyhanlıdır.

E) Çek deveci develerin yokuşa

Deli oldum o sendeki bakışa



Cevap A



7)

Yaktı beni aşk oduna o yanmaz

Seher oldu feryadımdan uyanmaz



Yukarıdaki beyitte görülen uyak çeşidi aşağıdakilerden hangisinde vardır?



A) Bir üstada olsam çırak

Bir olurdu yakın ile ırak

B) Kemiğimi kavursalar

Harman gibi savursalar

C) Torunuyuz bir dedenin

Tohumuyuz bir bedenin

D)Hak yoluna gidenlerin

Ey pir vasfın erenlerin

E) Asa olsam ellerine

Kurban olsam dillerine


Cevap A



8)

Her şey yerli yerindehavuz başında servi

Bir dolap gıcırdıyor uzaklarda durmadan



Yukarıdaki dizelerle



I. sarmaşıklar ve böcek sesleri

II.eşya aksetmiş gibi tılsımlı

III. sarmış evi

IV. bir uykudan



bu parçalar kullanılarak sarma uyak oluşturulmak istense son iki dizenin sıralanışı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?



A) III. – IV. B) I. – II. C) II. – III D) I. – IV E) II. – IV

II. – I IV. - III I. – IV II. – III I. – III

Cevap E



9)

Biliyorum gölgede senin uyuduğunu

Bir deniz mağarası kadar kuytu ve serin

Hazların aleminde yumulmuş kirpiklerin

Yüzünde bir tebessüm bu ağır öğle sonu



Yukarıdaki dörtlük için aşağıdaki dörtlük için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?



A) Redif kullanılmıştır.

B) Ulama yapılmıştır.

C) Sarma uyak vardır.

D) II. ve III. dizelerde zengin uyak vardır.

E) I. ve IV. dizelerde tam uyak vardır.

Cevap E



10)



I. Yaramaz geldi kim bilir nereden

II. Baktım avare bir küçük kelebek

III. Belli yorgundu; bir veremli çiçek

IV. Mavi bir gölge uçtu pencereden



Yukarıda numaralanmış dizeler aşağıdakilerden hangisine göre sıralanırsa çarpraz uyak oluşur?



A) IV. – I. – II. – III. B) IV. – II. – I. – III. C) II. – III. – I. – IV

D)II. – III. – IV. – I. E) I. – IV. – III. – II.

Cevap B



11)

Aşağıdakilerden hangisinde cinaslı uyaklı vardır?



A) Düşün ki haşr olan kan kemik etin

Yaptığı bu tümsek amansız çetin

B) Ey kimsesizler el veriniz kimsesizlere

Onlardır ancak el verecek kimse sizlere

C) Günlerdir ne gördüm ne de bir kimseye sordum

Ya Rab! Hele kalp ağrılarım dindi diyordum

D) Kardır üstümüze yağan geceden

Yağmurlu karlı bir düşünceden

E) Bir taze bahar alemi seyretti felekte

Mevsim mütehayyil vakit akşamdı Bebek’te

Cevap B

12)

Çatlıyor yırtınıyor yokuşu sökmek için

Hey Sakarya kim demiş suya vurulmaz perçin

Yukarıdaki beyitin uyak çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yarım uyak B) Zengin uyak C) Tam uyak

D) Tunç uyak E) Cinaslı uyak



Cevap B



13)

Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza

Henüz dinlemedin benden türküler

Benim aşkım uymaz öyle her saza

En güzel türküyü bir kurşun söyler



Yukarıdaki dörtlük için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?



A) Zengin uyak kullanılmıştır.

B) Tam uyak kullanılmıştır.

C) 11’li hece ölçüsü kullanılmıştır.

D) Redif vardır.

E) III. dizede dört ayrı yerde ulama yapılmıştır.



Cevap D



14)

Kapandım yatağa son çare diye

Yepyeni bir dünya etti hediye



Yukarıdaki beyitin uyak çeşidiyle aşağıdakilerden hangisi aynıdır?

A) Bu nasıl bir dünya hikayesi zor

Bütün bu kâinat muşamba dekor

B) Nesin sen? Hakikat olsan da çekil

Otursun yerine bende her şekil

C) Yetiş körlük yetiş gözde takma cam

Vatanım sevgilim dostum ve hocam

D) Benliğim kazan ve aklım kepçe

Her fikir içimde bir kelepçe

E) Mekanı bir satıh zamanı vehim

Bütün insanlık yalana teslim



Cevap C



15)

Gözyaşım Fırat gibi coştu çağladı durdu.

Yüreğim koptu sanki… Canım yanıyor canım

Kara haberin beni habersiz yere vurdu

Ah güzel Erzincan’ım! Vah dertli Erzincan’ım!



Yukarıdaki dörtlük için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) I. ve III. dizelerde redif vardır.

B) Tunç uyak kullanılmıştır.

C) II. ve IV. dizelerde “-nım” lar rediftir.

D) Ulama yapılmıştır.

E) Uyak düzeni çarpraz uyaktır.

Cevap C



16)

Kendi milli gururumu sezerim

Başım gökte alnım ak gezerim



Yukarıdaki dizelerin uyak çeşidi ve redifleri aşağıdakilerden hangisidir?



A) Zengin uyak -im B) Tam uyak -im C) Zengin uyak -erim

D) Tam uyak -erim E) Tunç uyak -im

Cevap D



17)

Bütün şehir nihayetsiz bir sûr içinde

Şimdi çiftler uyuyorlar bu nûr içinde



Yukarıdaki dizelerin uyak çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?



A) Zengin uyak B) Tam uyak C) Yarım uyak

D) Cinaslı uyak E) Tunç uyak



Cevap A



18)

Hilâl ürpermişti gûya derinde

Semâ uzaklaşmış gibi yerden

Bu gece şu kavga sâhillerinde

Vahşi bir güzellikti hükmeyleyen



Yukarıdaki dörtlük için aşağıdakilerden hangisi kesinlikle söylenebilir?

A) II. ve IV. dizede redif kullanılmıştır.

B) Sarma uyak şeklinde kafiyelenmiştir.

C) I. ve III. dizelerde zengin uyak kullanılmıştır.

D) I. ve III. dizelerde redif yoktur.

E) Karacaoğlan’a aittir.

Cevap C



19)

Birdenbire düştük gibi bir gizli sevince

Gezdik yürüdük yan yana rüzgarlar esince



Yukarıdaki dizelerde bulunan uyak çeşidi aşağıdaki dizelerin hangisinde vardır?



A) Kamilin nişanı o güzel huyu

Ona ölçü olmaz bedeni boyu

B) Derdin bedeni ağ gibi sarsa

O müşkül halini gelip de sorsa

C) Aşıklarda hayat gam ile tasa

Böyledir kaderi değişmez yasa

D) Baharda dağlara çıkmak iyidir

Çıkıp da dağlara bakmak iyidir

E) Azgın deredeki selden uzak dur

Aslı zatı bozuk kuldan uzak dur

Cevap C



20)

I. Doğru konuşurum hiç yalan demem

Gül-zarda rakibe aman tanımam

II. Alır seni ummana götürür

Bir sözüne bin söz ekler yetinir



Yukarıda numaralanmış dizeler için hangisini söylemek doğru olur?



A) I. ve II. dizelerde redif yoktur.

B) I numaralı dizelerde tam uyak vardır.

C) II numaralı dizelerde zengin uyak vardır redif yoktur.

D) II numaralı dizelerde redif yoktur uyak vardır.

E) I. ve II. dizelerde uyak yoktur redif vardır.

Cevap E

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 15.12.2015, 22:29   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kafiye Çeşitleri Test Soruları 1

1. "Yaşlı adam duvarı tek başına boyuyordu."
Cümlesinde altı çizili sözcükteki ses olayı aşağıdakilerin hangisinde vardır?
A) Onu sevdiğimi biliyor
B) Onun yolunu gözlüyor
C) Yeni arabasını satıyor
D) Herkes sıraya giriyor.
E) Çiftçi tarlasını sürüyor.
2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hem ünlü düşmesi hem de ünsüz benzeşmesine örnek bir sözcük var*dır?
A) Namık Kemal "vatan şairi" olarak tanınır.
B) Yahya Kemal Beyatlı yıllarca değişik ül*kelerde elçilik yapmıştır.
C) Orhan Veli İstanbul'u bir tepeden seyret*mişti.
D) Hamit, "Makber" adlı şiirini Fatma Hanım için yazmıştır.
E) Ziya Paşa'nın pek çok sözü vecize olarak günümüze kadar gelmiştir.
3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlü daralmasına örnek vardır?
A) Bol bol örnek vererek konuların daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.
B) Dersanelerde her konuda bol bol test bu*labilirsiniz.
C) Buraya park edemezsiniz, levhasını gör*memiştim.
D) Mavi renkteki bütün kalemlerini almıştı.
E) Arkadaşlarından bazıları hiç konuşmaz*lardı, hep dinlerlerdi.
4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünsüz yumuşaması (değişimi) örneklenmiştir?
A) Bu resme bakarak seni anıyoruz.
B) Çocuk, akşama kadar sokakta oynuyor.
C) Sana olan borcumuzu unu*tamayız.
D) Serap da pek anlayışlı ve özverili sayılmazdı.
E) Düşünceleriyle herkesi derinden etki*ledi.
5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ulama"ya bir örnek vardır?
A) Yazın köyüne gider, çocukluk özlemini gi*derirdi.
B) Çocukları sorunları gün geçtikçe azalıyor.
C) Gümrük Birliği'ne girmemize az bir zaman kaldı.
D) Umutsuz dertlerin de elbet bir çözümü vardır.
E) Okullar cıvıl cıvıl çocuklarla dolup taşa*cak.
6. Benim de vaktim olsa belki ben de büyük bir profesör olurdum, böyle körleşip kalmazdım, dedi.
Yukarıdaki parçada büyük ünlü uyu*muna uymayan kaç sözcük vardır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlü düşmesine örnek vardır?
A) Bu sözler karşısında bakışları gittikçe kü*çüldü.
B) Medyumlar olacakları önceden hissedebi*lir mi ?
C) Sonbahar geldi, yapraklar yavaş yavaş sararıyor.
D) Zifiri karanlık bastırınca hepimiz bunaldık.
E) Bir çeşme başında yarım saatlik mola verdik.
8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sert sessizlerin yumuşamasına örnek yoktur?
A) Gecikince evdeki herkes onu merak etmişti.
B) Çalışma odasının kapısını sonunda tamir etmişti.
C) Geldiğinde beni arar sanmıştım ama ya*nılmışım.
D) Rapor hakkındaki görüşlerinizi buraya kaydettim.
E) Sınavı bitiren öğrenciler sınav kağıdını gö*revliye verip çıkabilir.
9. Aşağıdakilerin hangisinde ünsüz benzeşmesine uymamaktan kaynaklanan bir yazım yanlışı vardır?
A) Bugün saat 1.30'da buluşacağız.
B) Okul anılarından hasretle bahseder.
C) Gerçekden bütün bunları biz mi yaşadık?
D) İnsan olgunlaştıkça çevresindekilere daha çok önem veriyor.
E) Duygular aldatıcı ve geçicidir bazı insan*lara göre.
10. Vefakâr kardeşim Zehra, işte ben
Ömrümü tamamlayarak
Sana dualar, selamlar ederek
Gidiyorum....
Yukarıdaki parçada aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) Büyük ünlü uyumuna uymayan sözcükler
B) Ünlü düşmesi
C) Ünsüz benzeşmesi
D) Ünlü daralması
E) Ünsüz yumuşaması
11. Aşağıdaki sözcüklerin hangisi ünlü ile başlayan bir ek aldığında ünsüz yumuşamasına uğrar?
A) Taşıt B) Bulut C) Hukuk
D) Öğüt E) Sepet

12. İçeridekiler şimdi eski bir şarkıyı söylüyorlardı.
Bu cümlede altı çizili sözcükteki ses olayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ünlü türemesi
B) Ünsüz benzeşmesi
C) Ünlü daralması
D) Ünsüz yumuşaması
E) Ünlü düşmesi
13. Aşağıdaki altı çizili söz*cüklerin hangisinde ünlü türemesi vardır?
A) Küçücük bir çocuktan bu kadar çok iş beklenmez.
B) Daracık yollardan geçerek geniş bir cad*deye çıktık.
C) Alçacık damlı evler askerler gibi dizilmişti.
D) Kitapçıklarınızı sıraların üzerine bırakınız.
E) Bir lokmacık da şu yemekten alır mıydı*nız?
14. Aşağıdakilerin hangisinde ünsüz değişimine (yumuşamaya) örnek yoktur?
A) Bu sokağın evleri Selçuklu mimarisi örneğidir.
B) Gittikçe çoğalıyor şehirlerimizdeki insan nüfusu.
C) Yağmurun azaldığını görünce dışarı çıktı.
D) Çalışma odasında kitaplarını düzenliyordu.
E) Kimseye görünmeden sabahleyin gidelim.
15. Altı çizili sözcüklerden hangisi kü*çük ünlü uyumuna uymaz?
A) Mutfakta biri var zannedip beni suçlama.
B) Pamuk işçileri ağustosta Adana yöresine taşınır.
C) Vali devletin en yüksek kademesindeki memurdur.
D) Koltuk takımlarının yüzünü sarı bir ku*maşla kaplattım.
E) Yokuş aşağı inerken nefis bir manzara gözleri büyülüyordu.
16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünsüz düşmesi vardır?
A) Onu ilk gördüğümde örgülü saçlı, küçücük bir kızdı.
B) Yepyeni bir çağ var önümüzde yaşana*cak.
C) Kısacık ömrüne birçok yararlı iş sığdır*mıştı.
D) Seksen günde devr–i alem yaşamış birileri.
E) Türkçenin güzelliğine hayran olurdu.
17. Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin
Sönüyor göğsünün üstünde o aslan neferin
Yukarıdaki her iki dizede görülen ses olayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ünlü daralması
B) Ünlü düşmesi
C) Ünsüz düşmesi
D) Sert sessiz benzeşmesi
E) Ünlü yumuşaması
18. Tuttuğu balıkları ne yapacağını düşünerek kıyıya doğru iniyordu.
Bu cümlede kaç tane kaynaştırma ünsüzü kullanılmıştır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
19. Senin derdin dert midir, benim derdim yanında
Bu cümledeki altı çizili sözcükte görülen ses olayı aşağıdakilerin hangisinde yoktur?
A) Çaldığım her kapı yüzüme kapanıyor.
B) Bize bu mağazayı devreden kişi uzaktan akrabamız oluyor.
C) Artık o güzelim meyvaların tadını bile unuttuk.
D) Denizin derinliğini anlayabilmek için bir alet sarkıttılar.
E) Bence bu yoldan iki araba rahatlıkla ge*çer.
20. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, hem ünsüz benzeşmesi hem de ünsüz yumuşaması kuralına örnek oluşturan bir sözcük kullanılmıştır?
A) Bazı şiirlerinde ise yalnızlık özlemi yansıtılır.
B) Otobüsteki yolcuların yüzlerini tek tek incelerdi.
C) Her sabah akşam bu yolu yürümekten bıkmıştım.
D) Birden çocukların suskunlaştığını fark ettim.
E) Tablolarınızdaki renk uyumunu çok beğendim.
21. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ünlü düşmesi"ni örnekleyen bir sözcük vardır?
A) Özlediğimiz her şey bu kentte vardı.
B) Güzel sanatlar alanında çok ilerledik.
C) Savaşlar biterse bir gün, rahatlayacağız.
D) Odanızdaki eşyaların hepsi antika mı?
E) Kimse artık sizi rahatsız edemez.
22. Türkçede ad tamlamaları oluştururken kay*naştırma harfleri “n” ve ”s” kullanılabilir.
Aşağıdaki sözcüklerden hangisiyle ad tamla*ması kurulduğunda kaynaştırmaya gerek yoktur?
A) anne B) dergi C) gönül
D) masa E) anadolu
23. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kü*çük ünlü uyumuna uymayan bir söz*cük vardır?
A) Türk polisinin eğitimi ile ilgileniyorlar.
B) Tarihi eserleri korumamız gerekir.
C) Arap harflerini yıllarca kullanmışız.
D) Barış için çalışan azimli birini kaybettik.
E) O insan, vakfa malını mül*künü verir.
24. Türkçede "p, ç, t, k" sert ünsüzlerinden biriyle biten sözcükten sonra, ünlü ile başlayan bir ek geldiğinde, sözcüğün sonundaki sert ün*süz yumuşar.
Aşağıdaki sözcüklerden hangisi bu kurala uyar?
A) Zerafet B) Rest C) Gayret
D) Ümit E) Millet
25. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlü düşmesi olmuştur?
A) Hamburg macerası hüsran ile sona erdi.
B) Bu öğrencinin kaydını hemen yapalım.
C) 1959 yılında topluluk iyice bir elekten geçti.
D) Sorunsuz bir yaşam sürdürmek istiyoruz.
E) Nükleer denemeler dünyanın dengesini bozdu.
26. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ulama" yapılabilir?
A) Heyecanın düşünceyi yendiğini görüyo*ruz.
B) Eleştiri, sanatçıyı küçültmez, aksine yüceltir.
C) Batı Anadolu'nun kıyı kasabalarından bi*rine yerleştiler.
D) Bu sayıda derginin havası büsbütün de*ğişmiştir.
E) Her gün, bir önceki günden güzel olacak.
27. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisinde ünsüz yumuşaması örnek*lenmiştir?
A) Çocuklar ansızın ortalıktan kayboldu.
B) Arkadaşlarım sizi bana methetmişlerdi.
C) Her şeye rağmen annesi onu affetmiş.
D) Güzelim bahçe fırtına yüzünden mahvoldu.
E) Bütün işlerini bir hafta içinde halletmiş.
28. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisinde ünlü düşmesi vardır?
A) Karşımıza her gün ayrı bir sorunla çıkı*yordu.
B) Eve gelince dolaptan tam üç bardak soğuk su içtim.
C) Önlemlerinizi bugünden almazsanız sonra üzülürsünüz.
D) Kuyunun dibinde elli santim su kalmıştı.
E) Onun gittiğinin farkına bile varamamıştık.
29. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlü daralması vardır?
A) Giysilerin kime ait olduğunu biliyorum.
B) Yemeğimizi bir saat sonra yiyeceğiz.
C) Çocuklar sevinçten çığlıklar atıyordu.
D) Ne dediğini bir daha tekrarlar mısın?
E) Yaşlılar galiba daha sabırlı oluyorlar.
30. Türkçe’e ünlü ile biten bir sözcüğe, ünlü ile başlayan eklerin getirilebilmesi için, araya kaynaştırma ünsüzleri olan “y, n, s, ş” seslerinden birinin getirilmesi gerekir.”
Aşağıdakilerin hangisinde kaynaştırma ünsüzlerinden biri kullanılmamıştır?
A) Evdeki kediyi ayda bir kontrole götürürüz.
B) Komşuyu dün akşam evde bulamadık.
C) Kasabanın en iyi doktoru bence sensin.
D) Çocuklara ikişer milyon verdiğini söyledi.
E) Her sabah evden çok erken çıkardı


Cevap Anahtarı: 1)B 2)C 3)A 4)C 5)A 6)B 7)C 8)A 9)C 10)D 11)D 12)C 13)B 14)D 15)B 16)A 17)B 18)B 19)E 20)D 21)B 22)C 23)A 24)D 25)B 26)E 27)A 28)A 29)B 30)E

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 5
adidas1, cortnek, DeLi.Cocuk, huriye, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:24