Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Dersler > Türkçe - Edebiyat
facebook bağlan


Zarflar, Zarfların Özellikleri, Belirteçler İle İlgili Test Soruları

Türkçe - Edebiyat kategorisinde açılmış olan Zarflar, Zarfların Özellikleri, Belirteçler İle İlgili Test Soruları konusu , Zarflar, Zarfların Özellikleri, Belirteçler İle İlgili Test Soruları 1. Aşağıdaki ikilemelerden hangisi zarf görevinde kullanılmıştır? a) Çeşit çeşit yemekler yapmış. b) Sofrada büyük büyük elmalar vardı. c) Çocuklar sakin sakin ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.09.2013, 20:31   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Zarflar, Zarfların Özellikleri, Belirteçler İle İlgili Test Soruları



Zarflar, Zarfların Özellikleri, Belirteçler İle İlgili Test Soruları

1. Aşağıdaki ikilemelerden hangisi zarf görevinde kullanılmıştır?
a) Çeşit çeşit yemekler yapmış.
b) Sofrada büyük büyük elmalar vardı.
c) Çocuklar sakin sakin oturuyorlardı.
d) Buraya farlı farklı yerlerden gelmişlerdi.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük tür bakımından diğerlerinden farklıdır?
a) Büyücek bir adam boyunda kardan adam yaptık.
b) Köpeğim bir ara kaybolup yeniden ağzındaki havuçla ortaya çıktı.
c) Bu olayda onun suçu yok ki…
d) Köpeğimiz acı acı ulumaya başlamıştı.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme sıfat görevinde kullanılmıştır?
a) Ufak tefek sorunları kafana takıp da canını sıkma.
b) Köyün kenarındaki değirmene ağır ağır yaklaşıyorduk.
c) Elindeki meyveleri küçük küçük bölüyordu.
d) Ayşe önde giden arkadaşlarına yetişmek için hızlı hızlı yürüyordu.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ki” eklendiği sözcüğü sıfatlaştırmıştır?
a) Ali yaz tatilinde köydeki akrabalarının yanına gidecek.
b) Yapılan ödevlerin içinde seninki örnek gösterildi.
c) Bu maç dünkünden daha güzeldi.
d) Çalışırken çevremizdekileri rahatsız etmemeliyiz.

5. “güzel” kelimesi hangi cümlede isim olarak kullanılmıştır?
a) Güzel bir elbise aldı.
b) Kitabındaki resmi güzel boyadı.
c) Defterini güzel şiirlerle doldurdu.
d) Saksıdaki çiçek çok güzeldi.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru bir sıfatla sağlanmıştır?
a) Ödevini yapmayı nasıl unutursun?
b) Kütüphaneden hangi kitapları aldınız?
c) Kimler benimle top oynamaya gelecek?
d) Gecenin bu saatinde nereye gidiyor?

7. Hangi cümlede pekiştirme sıfatı yoktur?
a) Geceleyin bomboş sokaklarda dolaştım durdum.
b) Dedemin nurlu yüzüne yakışan bembeyaz sakalları vardı.
c) Akdeniz’in masmavi sularında yüzmek isterdim.
d) Kiracılar ayrılırken evi tertemiz teslim ettiler.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “az” sözcüğünün türü diğerlerinden farklıdır?
a) Bebek bu gece az uyudu.
b) Bana (bilgi yelpazesi.net) az yemek verdi.
c) Az zamanda çok işler başardık.
d) Kitapta az yazı çok resim vardı.

9.
Nasıl da tatlı tatlı gülerdin hep yüzüme
Senden başkasını bilmezdim.
Yukarıdaki dizelerde altı çizili ikilemelerden hangisi görevce özdeştir?
a) Küme küme bulutların ardından yağmur geldi.
b) Evden sessiz sedasız çekip gitmesine çok kızdım.
c) Kahvenin bir köşesinde acı tatlı anılarını anlatıyordu.
d) Kara kara gözlerinden iki damla yaş süzülüverdi.
e) Halk oyunları ekibimiz allı yeşilli giysileriyle çıkıverdi.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ce” ekiyle türemiş sözcük ötekilerden farklı görevde kullanılmıştır?
a) Yeni şekil küçük garipsemelerden sonra kolayca kabul edilmiştir.
b) Bana öyle geliyor ki bu işin içinden kolayca çıkamayacağız.
c) Birbirimize soğuk bir eda ile hafifçe baş eğdik.
d) Biz onların yorgun ve durgun bile olsa düzgün ve heybetlice hallerini görüyorduk.
e) Ben size her zaman insanca karşılıklar vermedim mi?

11. “-li” eki aşağıdakilerin hangisinde sözcüğe kattığı anlam ve görev yönünden ötekilerden farklı bir kullanımdadır?
a) Hızlı yürüyorlar ve birbirine hiçbir lakırdı söylemiyorlar.
b) Bu dünyada en anlayışlı dost sizsiniz.
c) Önümüzde kırmızı önlüklü siyah başlıklı kandınlar yürüyordu.
d) Gardiyan budaklı kızılcık dalına meraklı idi.
e) Anneannesi cumbalı tarihi bir evde oturuyordu.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde geçen ikileme ad görevindedir?
a) Aşağı yukarı bir yıldır görüşemiyorduk.
b) Benim ıvır zıvıra harcayacak param yok.
c) Geçen gün bu konuda uzun uzun tartıştık.
d) Ufak tefek olayları büyütür sorun yapardı.
e) İyi kötü geçinip gidiyoruz.

CEVAP ANAHTARI
1.c 2.d 3.a 4.a 5.d 6.b 7.d 8.a 9.b 10.d
11.a 12.b

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
cortnek, DeLi.Cocuk
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 14:22