Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Dersler > Türkçe - Edebiyat
facebook bağlan


Zamirler, Özellikleri, Çeşitleri İle İlgili Test Soruları

Türkçe - Edebiyat kategorisinde açılmış olan Zamirler, Özellikleri, Çeşitleri İle İlgili Test Soruları konusu , Zamirler, Özellikleri, Çeşitleri İle İlgili Test Soruları 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek halinde zamir yoktur? a) Akşamki program herkesi çok etkiledi. b) Karanlıktan sağımı solumu göremiyordum. c) Ömrüm seni sevmekle ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.09.2013, 20:31   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Zamirler, Özellikleri, Çeşitleri İle İlgili Test Soruları



Zamirler, Özellikleri, Çeşitleri İle İlgili Test Soruları

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek halinde zamir yoktur?
a) Akşamki program herkesi çok etkiledi.
b) Karanlıktan sağımı solumu göremiyordum.
c) Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır.
d) Yüreğimin ezildiğini gözlerimin dolduğunu hissettim.
e) Bizimki her gün durmadan ders çalışıyor.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişi zamiri kullanılmamıştır?
a) Kendimi aldatılmış hissettim.
b) Biri buna yatacağı yeri göstersin!
c) Ona yardım etmeye çalışıyordum.
d) Bizde onun şiirleri çok sevilir.
e) Benden bunu nasıl istersin?

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcükte iyelik zamiri kullanılmamıştır?
a) Göğsümden havaya kattığım zehir
b) Toprağında bir taş olur beklerim…
c) Pembe gül yaprağı tırnakların apak fildişi
d) Kalbimin küt küt atarak seni beklediği
e) Al götür beni gerçeklerin çağrısına

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru zamiri kullanılmıştır?
a) Niçin başkalarını suçluyorsun?
b) Söylediklerimi neden Esra’ya anlattın?
c) Bu elbiselerin hiçbirini beğenmedin mi?
d) Hangi tür romanları tercih ediyorsunuz?
e) Şirket müdürlüğüne önereceksiniz?

5.
Deli gönül gezer gezer gelirsin
Arı gibi her çiçekten alırsın
Nerde güzel görsen orda kalırsın
Ben senin derdini çekemem gönül
Yukarıdaki dizelerde sözcük biçiminde kaç adıl kullanılmıştır?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “neden” sözcüğü ötekilerden farklı bir türdedir?
a) Siz neden bu konuda konuşmuyorsunuz?
b) Neden dünkü sınava girmedin ki?
c) Bugün neden (bilgi yelpazesi.net) bahsedelim size?
d) Bu gazeteleri neden biriktiriyorsunuz?
e) Neden bu kadar sinirlendiğini anlayamadım?

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikilemeyi oluşturan sözcükler adıl görevinde değildir?
a) Lütfen şunun bunun itirazına kulak asmayınız!
b) Bitsin bu sen ben kavgası; huzura ihtiyacımız var.
c) Çocuk masadaki radyonun orasını burasını kurcalıyordu.
d) Falanın filanın sözüyle iş yapmam ben!
e) Şöyle böyle iki yıl sonra diplomasını alır sanırım.

8. Bütün bunları sana ona ötekine ve diğerlerine söylememiş ve sizleri onlara karşı uyarmamış mıydım ben?
Bu cümlede adıl görevinde kaç sözcük vardır?
a) 4 b) 5 c) 6 d) 7 e) 8

9. Aşağıdakilerin hangisinde iyelik zamiri almış bir sözcük yoktur?
a) Gülsen gülün olayım
Dile kulun olayım
b) Yıllar yorgun ben yorgun
Dolu dolu yaşadım hicranları
c) İndim bahçesine
Gülden geçilmez
d) Yollarına gül döktüm
Gelir de geçer diye
e) Ada sahillerinde bekliyorum
Her zaman yollarını gözlüyorum

10. İsimlere gelerek sahiplik bildiren “benim senin onun bizim sizin onların” sözcüklerinin yerini tutan eklere iyelik zamiri denir.
Buna göre aşağıdaki dizelerin hangisinde iyelik zamiri yoktur?
a) Seni kaybettiğim günden beri
İçimi dağlıyor hasretin sızın
b) Kah gönderiyorsun yalnızlığını
Kah karşıma çıkıyorsun ansızın
c) Sen gideli ardında sadece hüzün
Bir de rıhtımların şarkısı kaldı
d) İki gözüm iki çeşme
Neye yanıyorum bilmiyor musun?
e) Karayel esiyor göklere doğru
Sen mi yabancısın ben miyim doğru

CEVAP ANAHTARI
1.a 2.b 3.e 4.e 5.d 6.c 7.d 8.d 9.b 10.e

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
cortnek, DeLi.Cocuk
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 02:27