Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Eğitim - Öğretim > Dersler > Türkçe - Edebiyat
facebook bağlan


Fiiller, Eylemler, Özellikleri İle İlgili Test Soruları

Türkçe - Edebiyat kategorisinde açılmış olan Fiiller, Eylemler, Özellikleri İle İlgili Test Soruları konusu , Fiiller, Eylemler, Özellikleri İle İlgili Test Soruları 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem yapısı bakımında ötekilerden farklıdır? a) Bir parça kağıtla sobayı tutuşturdu. b) Deneme sınavı beş dakika önce başladı. c) ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.09.2013, 20:44   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fiiller, Eylemler, Özellikleri İle İlgili Test Soruları



Fiiller, Eylemler, Özellikleri İle İlgili Test Soruları

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem yapısı bakımında ötekilerden farklıdır?
a) Bir parça kağıtla sobayı tutuşturdu.
b) Deneme sınavı beş dakika önce başladı.
c) Konuyla ilgili bir kompozisyon yazacağım.
d) Aklına gelen soruları hemen sıraladı.
e) Bu dosyaları müdür bey de incelesin.

2. Aşağıdaki dizelerin hangisinde birden fazla bileşik fiil vardır?
a) Düşünsene nasıl geçmiştik hızla hiç dokunmaksızın güvercinlere
b) Şanssızım diyemem ben kendi payıma oluyor böyle şeyler ara sıra
c) Mutluluk vitrinde satılık aç gözlerle bakıyorum
d) Eğilip alıyorum kimse olmuyor solgun bir gül oluyor dokununca
e) Gönül verdim bir selvi boyluya bilemezsin ben ne haldeyim

3.
Hakkımızda padişah etmiş fermanı
Ferman padişahın dağlar bizimdir
Bu dizelerde geçen altı çizili sözcük için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
a) Basit zamanlıdır.
b) Bildirme kipiyle çekimlenmiştir.
c) Öğrenilen geçmiş zaman eki almıştır.
d) Başkasından duyulma anlamı vardır.
e) Ekeylem almıştır.

4. Aşağıdakilerin hangisinde “başkasından duyulma aktarılma” anlamı vardır?
a) Bu takım elbise size çok yakışmış.
b) Baksanıza saat akşamın beşi olmuş.
c) Bu romanı sanatçı üç yıl önce yazmış.
d) Çok iyi yemeğimiz de pişmiş.
e) Farkında mısınız yüzünüz sararmış.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi yapıca ötekilerden farklıdır?
a) Sonunda çocuk yeni bakıcıyı da bıktırdı.
b) Gece yarısından sonra da dolma yenir mi?
c) Niçin doruyu söylemekten çekiniyorsun?
d) Benim tanıdığım Ömer tatlıya dayanamaz.
e) Hurdaya çıkan araba adım başı bozuluyordu.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem yapısı bakımından diğerlerinden farklıdır?
a) Anlayış gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
b) Bu öneriyi hiç kimse kabul etmez.
c) Bu araba üç milyardan fazla etmez.
d) İstemediği halde şehri terk ediyordu.
e) Siz bu ödülü çoktan hak etmiştiniz.

7.
Gönül bir acayip deli
Yarin azad olmaz kulu
Bilemedim neylemeli
Yar seni unutamadım.
Yukarıdaki dizelerde kaç bileşik fiil kullanılmıştır?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiile eklenen “-mış (-miş -muş -müş)” eki cümleye “başkasından duyulma aktarılma” anlamı katmaktadır?
a) Kalk uyu artık; vakit epeyce ilerlemiş.
b) Eline sağlık yemekler güzel olmuş.
c) Şunları değiştirelim hepsi eskimiş.
d) Her şeyi abartarak anlatmış.
e) Mutfak çok kirlenmiş temizlemeliyim.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi yapısı bakımından türemiş bir fiildir?
a) Bazen huzurevindeki yaşlıları ziyaret etmeye giderdik.
b) O böyle güçlüklerin altından rahatlıkla kalkabilir.
c) Yeni aldığı cep telefonu bugün çalındı.
d) Taşındığı bu şehirde küçük bir ev tutmuştu.
e) Bu filmi mutlaka siz de görmelisiniz.


CEVAP ANAHTARI
1.c 2.d 3.e 4.c 5.b 6.c 7.d 8.d 9.c

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 05.09.2013, 20:45   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fiiller, Eylemler, Özellikleri İle İlgili Test Soruları

1. Aşağıdaki verilen cümlelerin hangisinde yüklem ek fiil almamıştır?
a) Seni dün arayan bu çocuktu.
b) Biz de o gün çok perişandık.
c) Olayı biz de günlerce araştırdık.
d) Seni soran adam şuydu.
e) Onlar da bu konuda bizim gibiydiler.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem ek fiil almamıştır?
a) Ben de o soruyu bilmiştim.
b) Sen de oraya gitmemelisin.
c) Sen de toplantıya gelecekmişsin.
d) Olayı o da biliyordu.
e) Her konuyu ona da açarmış.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bileşik zamanlı kip görülmez?
a) O burada kalacaksa biz gidelim.
b) Onu tam anlamıyla tanımıyordum.
c) Ben de bu sınava hazırlanmıştım.
d) O da keşke burada kalsaymış.
e) Sen bize bugün mü geliyorsun?

4. Aşağıda verilenlerin hangisinde bileşik fiil kullanılmamıştır?
a) O da genç yaşta dünyadan el çekti.
b) Sanırım halimize şükretmemiz gerekiyor.
c) Elindeki taşı kuyuya atıverdi.
d) Elindeki sepetlerle koşa koşa eve geldi.
e) Bu işten sen de mi nasibini aldın?

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ekeylem” yoktur?
a) Erdem de bizim hemşerimizdir.
b) Hem de hepsi büyük yapıcılardır.
c) Ben de bir insanım nihayet.
d) Bineceğim son gemi değil midir?
e) Aşk söyletir en yanık türküleri.

6. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde yüklem ekfiil almamıştır?
a) Beni getiren adam çok perişandı.
b) Onu size öneren bendim.
c) Bu konuda bir şey söyleyecek gibiydi.
d) Onlar da işin sonucunu gördüler.
e) Bizi davet eden bu adamdı.

7. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde yüklem ekfiil almamıştır?
a) Bu topraklarda ben de kalacağım.
b) Bu kentte ben kalacaktım.
c) Bu viran evde mi kalacakmışım?
d) Bu kitap onda kalacaktı.
e) Bu yıl da sınıfta kalacaklarmış.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem ek – fiil almamıştır?
a) Dünyayı resimleriyle gözümüzün önüne serdi.
b) Bülbülün çilesi bir uzun ahtı.
c) Onu buralara sürükleyen sendin.
d) Hasta bugün dünden daha iyiydi.
e) Beni de uyaran bu çocuktu.

9. Hangi cümlede altı çizili sözcüğün türü diğerlerinden farklıdır?
a) Rüzgarda dalgalanıyor beyazlamış saçları.
b) Geçen hafta atmış çöpe eskimiş eşyaları.
c) Sıcak suda yıkayınca çekmiş elbiseler.
d) Tanınmış yazarların kitaplarını okurum.

10.
1. Penceredeki kuş hiç ara vermeden cıvıldıyor.
2. Kulağı vınlıyor gözlerini önünde küçük beyaz noktalar uçuşuyordu.
3. Bu kapı yine gıcırdamaya başladı dedi.
4. Sabahtan akşama kadar zırıl zırıl ağlar.
Bu cümlelerin hangilerinde “yansıma” dan türemiş sözcükler aynı türdedir?
a) 1-2 b) 1-3 c) 1-4 d) 3-4 e) 2-3

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansımadan türemiş bir ad yoktur?
a) Sağdan soldan nargile gurultuları yükseliyordu.
b) Kuş cıvıltıları arasında savaş haberleri dinlemek sinir bozucuydu.
c) Akıncıların nallarıyla savaş alanı çınlıyordu.
d) Gürültü yatışınca bu kez onun sinirleri ayağa kalktı.
e) Sabah karanlığında motor uğultuları odamıza kadar gelirdi.


CEVAP ANAHTARI
1.c 2.b 3.a 4.d 5.e 6.d 7.a 8.a 9.c 10.a 11.c

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 05.09.2013, 20:45   #3 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fiiller, Eylemler, Özellikleri İle İlgili Test Soruları

1. Hangi cümlede altı çizili keleminin çeşidi diğerlerinden farklıdır?
a) Canlandı gözümde kesilmiş kolu.
b) Zambağın tozuyla çizilmiş kaşı.
c) Dökülmüş saçları omurlarına.
d) Dersini ceylandan almış bakışı.

2. Aşağıdaki cümlelerde bulunan fiillerin hangisinin kipinde zaman kayması vardır?
a) İnsanları hiçbir zaman kırmam.
b) Kimseyi haksız yere suçlamayalım.
c) Doğayı ve yaşamayı çok seviyorum.
d) Ülkemizin yarınları güzel olacak.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik zamanlı eylem kullanılmamıştır?
a) Çocuklar dersten saat beşte çıkacakmış.
b) Bu işin çabuk biteceğini biliyordum.
c) Baharda güzel duygularla dolar gönlüm.
d) Bu kitabı geçen yıl okumuştum.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklemlerin her ikisi de basit zamanlıdır?
a) Canım sıkıldı biraz dışarıda dolaştım.
b) Filmi beğenmiştik tekrar seyredeceğiz.
c) Pikniğe gitmiştik ama yağmur yağmıştı.
d) Çok uyarmıştık fakat bizi dinlemedi.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ekfiil değildir?
a) Öğretmenimiz çok hastaymış.
b) Haltercilerin hepsi çok güçlüdür.
c) Bugün hava oldukça güzel.
d) Bilim adamı doğruları söyler.

6. Hangi cümledeki fiilin kipi diğerlerinden farklıdır?
a) Kardeşim kedileri çok sever.
b) Çocuklar bahçede top oynuyor.
c) Dayımlar yarın bize gelecek.
d) Haksızlıklar karşısında hiç susma.

7. Aşağıdaki cümlelerde bulunan fiillerin hangisinin yükleminde zaman kayması yoktur?
a) Yarın arkadaşlarla maça gidiyoruz.
b) Babam her gün kitap okuyor.
c) Şimdi güzel anıları düşünüyorum.
d) Cumhuriyet 1923’te kuruluyor.

8. Hangi cümlenin yükleminde şimdiki zaman gelecek zaman yerine kullanılmıştır?
a) Her sabah [ yürüyüşe çıkıyorum.
b) Valimiz yarın okulumuza geliyor.
c) Her yıl tatilde yaylaya gidiyoruz.
d) Gençler başarıya ulaşmak için çalışıyor.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ek fiil değildir?
a) Dünkü yarışmada çok heyecanlıydım.
b) Kardeşim dün çok hastaydı.
c) Sporcuların hepsi gençtiler.
d) Hayatımda hiç yalan söylemedim.

10. Hangi cümlenin yüklemi ek fiilin geniş zamanıdır?
a) Kırmızı güller iri iriydi.
b) Bu küçük bahçede çok mutluyum.
c) Şırıl şırıl akan sular ne güzeldi.
d) Bahçemiz cennetten bir köşe.

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi birleşik zamanlı fiil değildir?
a) Çayına her zaman süt katardı.
b) İşlerini zamanında yaparmış.
c) Her yaz geziye gidermiş.
d) Babasından tatil iznini kopardı.


CEVAP ANAHTARI
1.c 2.c 3.c 4.a 5.d 6.d 7.c 8.b 9.d 10.d 11.d

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 05.09.2013, 20:45   #4 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fiiller, Eylemler, Özellikleri İle İlgili Test Soruları

1. Hangi cümlenin fiil kipindi anlam kayması yoktur?
a) Bu yıl tatilde köye gidiyor.
b) Arkadaşın telefonda bekliyor.
c) Sabahları genellikle süt içiyor.
d) Konuğumuz yarın akşam geliyor.

2. Hangi cümlenin yükleminde şimdiki zaman gelecek zaman yerine kullanılmıştır?
a) Her gün giyinmeden önce temizlik yapıyorum.
b) Dedem sabahları erken kalkıyor.
c) Şiir okuma yarışması törenden sonra başlıyor.
d) Çiçekler ne güzel kokuyor.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yapılmakta olan eylem söz konusudur?
a) Arkadaşım bugün bize geliyor.
b) Babam sabah erkenden gidiyor.
c) Okula gitmek için hazırlanıyor.
d) O gülünce gamzeleri çıkıyor.

4. “etmek” aşağıdakilerin hangisinde yardımcı eylem olarak kullanılmamıştır?
a) Programın hatalı olduğunu fark etmiştik.
b) Burada daireler artık ne kadar ediyor.
c) Ev işlerinde annesine her zaman yardım ederdi.
d) Kitap okurken ana düşüncelere dikkat edin.

5. “Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.” cümlesinde kaç tane bileşik sözcük vardır?
a) 2 b) 3 c) 4 d) 5

6. “olmak” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde yardımcı eylem olarak kullanılmıştır?
a) Soğuk havalarda hasta oldum.
b) Dallardaki meyveler olmuş.
c) Benim de bir bisikletim oldu.
d) Babası geleli iki saat olmuş.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “olmak” sözcüğü birleşik eylem olarak kullanılmamıştır?
a) Orada çok iyi arkadaşlarım olmuştu.
b) Bizi görünce rahatsız olmuş.
c) Sizinle tanıştığıma memnun oldum.
d) Çocuk denecek yaşta ünlü olmuştu.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik kelime yoktur?
a) Halk pehlivanları seyretmek için toplanmıştı.
b) Geçen haftaki güreşi pek beğenmişlerdi.
c) Değirmenözü hiç böyle kalabalık görmemişti.
d) Bütün pehlivanlar yenişebilmek için çabalıyorlardı.

9. Aşağıdaki birleşik kelimelerden hangisi kendisini meydana getiren kelimelerin çeşidi yönünden diğerlerinden faklıdır?
a) Dedikodu
b) Kaptıkaçtı
c) Ateşkes
d) Örtbas

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik kelime yoktur?
a) Denizlerimizde her türlü balık avlanabilir.
b) Tepkili uçaklar kıtaları birbirine yaklaştırdı.
c) Böyle olacağını önceden hissetmiştim.
d) İstanbul’dan Kars’a iki günde gitti.


CEVAP ANAHTARI
1.b 2.c 3.c 4.b 5.c 6.a 7.a 8.b 9.c 10.d

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 05.09.2013, 20:45   #5 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fiiller, Eylemler, Özellikleri İle İlgili Test Soruları

1.
I. İlkokul öğretmenimiz oldukça yaşlanmış.
II. Behçet Necatigil’in şiirlerini okuyorum.
III. Yaz tatilin de boyun nasıl da uzamış?
IV. Hastalıktan iyice sararmış zavallıcık.
V. Buraya geldiğini neden söylemedin?
Yukarıdaki cümlelerden hangi ikisinin yüklemi kılış bildirmektedir?
A)I ve IV
B)II ve III
C)I ve II
D)II ve V
E)IV ve V

2.Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi dilek kipinde çekimlenmiştir?
A)Tatilde yurt dışına çıksam.
B)Tatilde yurt dışına çıkmış.
C)Tatilde yurt dışına çıkacak.
D)Tatilde yurt dışına çıktı.
E)Tatilde yurt dışına çıkar.

3.
I. Hafta sonu tiyatro izleyelim.
II. Bir daha geri dönemem.
III. Eksikliğini çok hissedeceğiz.
IV. Özgürlük emek ister.
V. Saat on iki kez gonkladı.
Yukarıdaki cümlelerde aşağıdaki fiil kiplerinden hangisi yoktur?
A)Emir kipi
B)Görülen geçmiş zaman
C)İstek kipi
D)Geniş zaman
E)Gelecek zaman

4.Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yükleminde zaman anlamı yoktur?
A)Halikarnas Balıkçısı’nın romanlarında kişiler bildiğimiz kişilere benzemezler pek.
B)Eleştirmen eleştirilerinde kendinden bahsettiği zamanlarda bile tarafsızlığını korumalı.
C)Yolculuğa çıkmadan önce ilk olarak yolda okuyacağım kitapları alırım yanıma.
D)Kitaplarında anlatacağı mekânları belirledikten sonra o mekânları uzun süre incelermiş.
E)Bir kitapta “ne” anlatacağı kadar “nasıl” anlatacağını da uzun uzun planlardı.

5.Aşağıdakilerden hangisinin fiilinde zaman kayması yoktur?
A)İki arkadaş yabancı bir şehirde karşılaşır ve bir yerde oturup dertleşir.
B)Hep böyle yapıyor önce güler yüzle karşılıyor beni sonra yokmuşum gibi davranıyor.
C)Birazdan iş görüşmesine o değil de ben gidecekmişim gibi koltukta rahat rahat oturuyor.
D)Daha yol yorgunluğu üzerinden atmadan kendine gelmeden yarın İstanbul’a uçuyor.
E)Bu durumdan ben de rahatsız oldum ne yapar ne eder gelecek ay sözümü yerine getiririm.

6.Aşağıdakilerden hangisinde “-miş” eki başkasından duyma anlamı taşımaktadır?
A)Kendini bir deri bir kemiğe çevirmişsin.
B)Dersin sonlarına doğru bir an dalmışım.
C)Konser yağışlardan dolayı ertelenmiş.
D)Kurutulmuş sebzelerle aram yok benim.
E)Maçın ilk yarısını izlerken uyumuşum.

7.Aşağıdakilerden hangisinde eylem sözün söylendiği anda gerçekleşmektedir?
A)Kahvaltıdan önce mutlaka bir bardak süt içiyor.
B)Ailesini ziyaret etmek için haftaya yola çıkıyor.
C)Kardeşiyle o günden sonra hiç görüşmüyor.
D)Beş yıldır buralardan uzakta İzmir’de yaşıyor.
E)Çalışma odasında yazısını bitirmeye çalışıyor.

8.Aşağıdakilerden hangisinde fiil basit zamanlı değildir?
A)İlk ödülünü on sekiz yaşında almış.
B)İkinci kitabını bu yıl çıkaracakmış.
C)İnceleme yazıları da yayımlanacak.
D)Kendini yinelemiyor yeniliyor o.
E)Akşamları dört saat kitap okuyor.

9.Aşağıdakilerin hangisinde yüklem istek kipindedir?
A)Hayatına yeni bir yön vermelisin.
B)Bu evrakları muhasebeye bırak.
C)Bir de düşündüklerimiz olsa.
D)Fazla gecikmeden yola koyulayım.
E)Biraz daha dinlenmek istiyorum.

10.Aşağıdakilerden hangisinde yüklemi birleşik zamanlıdır?
A)Hangi otobüs önce kalkarsa ona binecekti.
B)Arkadaşlarını arada sırada da olsa arıyor.
C)Mesleğe çok erken yaşlarda adım attı.
D)Gömleği doğum gününde hediye edilmiş.
E)Otobüsün arkasında oturmaktan nefret eder.

11.Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yükleminde anlam kayması yoktur?
A)Her sabah ilk iş büroyu temizlersin.
B)Olumsuzlukları da hesaba katacaksın.
C)Öğleden sonraları yanımıza uğruyor.
D)Yanılmıyorsam bizim komşu olacak.
E)Bugün kitap evlerine uğramalıyım.

12.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem emir kipindedir?
A)Bahçedeki gülleri sulamalıyım.
B)Geç olmadan işe koyulalım.
C)Yarın bu kadar geç kalmasın.
D)İş olsa da sürekli çalışsak.
E)Etrafa çekidüzen vereyim.

13. “Akıllı köprü arayıncaya dek deli suyu geçer.”
Bu atasözündeki yüklemin kipiyle aşağıdakilerden hangisinin kipi arasında benzerlik yoktur?
A)Demiri tavında dövmeli.
B)Sağır işitmez uydurur.
C)Ateş düştüğü yeri yakar.
D)Dost kötü günde belli olur.
E)Acıklı başta akıl olmaz.

14.Aşağıdaki cümlede geçen fiillerden hangisinin yapısı ötekilerden farklıdır?
A)Taşıyamam ben bu yükü tek başıma.
B)Anlayabilirsin her şeyin nedenini.
C)Düşüver ardına ümitlerinin.
D)Merdivenlerden inerken düşeyazdım.
E)Bu karanlıkta kimseye göndermem seni.

15.
Bir sen vardın oysa
Bir senin gözlerin kalmıştı
Okyanustan iki damla.
Şimdi masmavi iki ayrılık onlar.
Yukarıdaki dizelerde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A)Ekfiil
B)Birleşik zamanlı fiil
C)Ek fiili düşmüş isim
D)Basit yapılı fiil
E)Basit zamanlı fiil

16.Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi yardımcı fiille oluşturulmuş bir birleşik fiildir?
A)Bu durum ona zaman kazandırdı.
B)Yardımından dolayı çok sevindi.
C)Damlalar pencereden süzülüverdi.
D)Acıları onu daha da güçlü kıldı.
E)Bu düğün asla ve asla sensiz olmaz.

17.Aşağıdakilerden hangisi “anlatamazdın” fiiliyle ilgili doğru bir bilgidir?
A)Basit zamanlı ve basit yapıdadır.
B)Birleşik zamanlı ve basit yapıdadır.
C)Birleşik zamanlı ve birleşik yapıdadır.
D)Birleşik zamanlı ve türemiştir.
E)Basit zamanlı ve türemiştir.

18.Aşağıdakilerden hangisinde şimdiki zaman anlamı vardır?
A)Yazlarını Kuşadası’nda geçiriyor.
B)İki ay sonra ay üç yaşına basıyor.
C)Övgü bana başarma gücü veriyor.
D)Akşamki toplantı için hazırlanıyorum.
E)Güneşe çıktığı zaman hemen kızarıyor.

19.Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi türemiş bir fiil değildir?
A)İtfaiye yangını başarıyla söndürdü.
B)Bütün zararını bizden çıkarttı.
C)Bu evde iyi günler de yaşandı.
D)Traktörü tarla komşusuna sattı.
E)Hep beraber pikniğe gidildi.

20.Aşağıdaki cümlelerden hangisinde bir çekimli fiil yoktur?
A)Kırlangıçları izliyorum.
B)Bir gün onu anlayacaksın.
C)Maçın daha başlarıydı.
D)Demek ki değer bilirmiş.
E)Onunla kalmalıydı.



CEVAP ANAHTARI
1-D 2-A 3-A 4-B 5-C
6-C 7-E 8-B 9-D 10-A 11-E 12-C
13-A 14-E 15-E 16-D 17-C 18-D 19-D 20-C

DeLi.Cocuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Aygan, DeLi.Cocuk
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 07:22