Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Türkiye'den Haberler (https://www.forumaski.com/turkiyeden-haberler/)
-   -   Avrasya Maratonu'nda Ölüm Şoku! (https://www.forumaski.com/turkiyeden-haberler/16018-avrasya-maratonunda-olum-soku.html)

Myself 11.11.2012 15:59

Avrasya Maratonu'nda Ölüm Şoku!
 
34. Vodafone Avrasya Maratonu'na katılan 34 yaşındaki Türk sporcu Ali Serdar Yalın, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Boğaziçi Köprüsü'nden başlayıp Sultanahmet Meydanı'nda sona eren maratonun 15 kilometre kategorisine katılan amatör sporcu Ali Ferda Anıl, Gülhane Parkı içindeki parkurda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Sağlık ekipleri tarafından kalp masajı yapılan Anıl tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bu arada yarışa katılan 56 yaşındaki Finlandiyalı bir sporcu da finiş çizgisinde fenalaşınca ambulansla Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı.

34. AVRASYA MARATONU

İstanbul'un geleneksel spor organizasyonlarından biri olan Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu'nun startını saat 09.00'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş verdi.

13 bin atletin katıldığı yarışlarda toplam 1 milyon dolarlık ödül verildi.

Boğaziçi Köprüsü'nden start alıp Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 15 Kilometre Koşu yarışında, erkeklerde Etiyopyalı Biruk Demiye 43 dakika 57 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Aynı ülkeden Birhan Nebebew Tesfaye 43.59'luk derecesiyle ikinci, Kenya'dan Vectar Kirui ise 44.37'lik zamanıyla üçüncü sırayı aldı.

Erkeklerde Türkiye adına yarışan Mert Girmalegesse ise 45.24'lük zamanıyla 4. sırada kendisine yer buldu. 15 Kilometre Koşu'yu kadınlarda Etiyopya'dan Seboka Seyfu, 48 dakika 38 saniyelik derecesiyle kazanırken, ikinci ve üçüncü sıraları Türk sporcular elde etti.

Seyfu'nun ardından Elvan Abeylegesse 49.29'luk zamanıyla ikinci, Türkan Özata ise 51.22'lik derecesiyle üçüncü oldu.

İLK KEZ ALTIN KATOGORİ

34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu, bu yıl ilk kez ''Altın'' kategoride koşuldu.

Tarihte kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olma özelliğine sahip organizasyonun 42 kilometre 195 metrelik maraton koşusu, geçen yıl Uluslararası Atletizm Federasyon Birliği (IAFF) tarafından ''Altın Kategori'' unvanına layık görülmüştü. Maraton, böylece Avrupa'nın en iyi 7, dünyanın ise en iyi 17 yarışlarından biri olmaya hak kazanmıştı.


Saat: 17:36

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.