Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Türkiye'den Haberler (https://www.forumaski.com/turkiyeden-haberler/)
-   -   Meteorolojiden 16 İle Kritik Uyarı (https://www.forumaski.com/turkiyeden-haberler/26324-meteorolojiden-16-ile-kritik-uyari.html)

heLen 31.01.2013 12:27

Meteorolojiden 16 İle Kritik Uyarı
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa) ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında (Bitlis, Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Malatya, Erzincan, Şırnak, Hakkari, Van) yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama, ani sel, yerel su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Yurdun güneydoğusunda (Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak ve Batman) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası, zamanla il geneli aralıklı yağmurlu. (8)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı (4)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı (12)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (17)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde batısı aralıklı sağanak yağışlı (16)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-2)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (4)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Trakya zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinde Bilecik ile Balıkesir ve Bursa'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzeybatısının zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Kahramanmaraş ile gece saatlerinde bölgenin batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya'da yağmur ve sağanak diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas ile gece saatlerinde Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısının, gece saatlerinde batısı ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur, iç ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kıyılarında yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güney ve batısında (Bitlis, Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Malatya, Erzincan, Şırnak, Hakkari, Van) yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Şırnak ve Hakkari çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden, yağışların yer yer çamur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle, yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri ile zamanla bölgenin kuzey kesimlerinde kar şeklinde görülecek yağışların; Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı beklendiğinden, yağışların yer yer çamur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor


Saat: 11:17

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.