Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Türkiye'den Haberler (https://www.forumaski.com/turkiyeden-haberler/)
-   -   Kalyoncu açılıma karşı çıktı, emekli edildi (https://www.forumaski.com/turkiyeden-haberler/45182-kalyoncu-acilima-karsi-cikti-emekli-edildi.html)

Mezarkabul 04.08.2013 15:48

Kalyoncu açılıma karşı çıktı, emekli edildi
 
Kalyoncu açılıma karşı çıktı, emekli edildi



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

YAŞ kararları açıklandı. AKP açılımına karşı çıkan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanması beklenen Orgeneral Bekir Kalyoncu emekli edilirken, yerine Başbakan Erdoğan’ın çok istediği Hulusi Akar atandı
Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararları açıklandı. Bütün kuvvet komutanları emekli edilirken atamalarda kıdem kuralı da esas alınmadı. Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu emekli edildi. Kalyoncu’nun emekli edilmesinde, hükümetin, Öcalan ve PKK ile yürüttüğü “açılıma” karşı çıkmasının rol oynadığı ifade edildi. Emekli edilmeseydi Kalyoncu 2015 yılında Genelkurmay Başkanı olacaktı.
‘İstifa edin’ baskısı
Yapılan atamada en dikkat çeken kişi Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Hulusi Akar oldu. Hulusi Akar adı kulislerde “Başbakan Erdoğan’ın 2015’te Genelkurmay Başkanı olarak görmek istediği komutan” olarak geçiyordu. Yapılan bu atama ile de Akar’ın 2015’te Genelkurmay Başkanı olmasının önü açıldı. Yalçın Ataman ile Servet Yörük, Hulusi Akar’dan daha kıdemli olmasına rağmen Akar’ın Kara Kuvvetleri Komutanı yapılmasının tepkiyle karşılandığı öğrenildi.


kaynak: Aydınlık


Saat: 01:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.