Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Türkiye'den Haberler (https://www.forumaski.com/turkiyeden-haberler/)
-   -   Anlaşılmamak Erdoğan’ı üzdü (https://www.forumaski.com/turkiyeden-haberler/70597-anlasilmamak-erdogan-i-uzdu.html)

Devturk 30.11.2013 14:35

Anlaşılmamak Erdoğan’ı üzdü
 
Anlaşılmamak Erdoğan’ı üzdü

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
İktidar Partisi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “Kokutmamalıyız” dediği dershane tasarısını Ocak 2014’ten önce TBMM gündemine alma kararı verdi.

2014 bütçesinin görüşülme takvimi de bu nedenle öne alındı. Ak Parti’nin tasarısına ilişkin toplantıların sonuncusunu önceki gün TBMM’de yaptı. Partinin Grup Yönetim Kurulu toplantısında, milletvekillerine iletilmek üzere şu uyarılar yapıldı: “Dershaneler konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan bilgi notlarının çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Çalışmaların uzun süre önce başladığı ve günü birlik olmadığı iyi anlatılmalı. 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi, partide bölünmüşlük olduğu görüntüsü yaratılmamalı. Politikalarımızda bir bütünlük oluşturulmalıdır. Parti içerisinde cemaate yakın arkadaşlarımız da var. Twitter’da onları ve cemaati incitecek üslup kullanılmamalı. Konu, toplumsal gereklilik ve ihtiyaçlar açısından tartışılmalıdır. Günlerden beri dershanelere yönelik çalışmanın nedeni ve gerekçeleri anlatılıyor. Buna rağmen, yaptığımız çalışmanın bazı arkadaşlar tarafından anlaşılmamış olması Başbakanı üzüyor. Görüş birliği oluşturmalı, kullandığımız dile dikkat etmeliyiz.”

DERSHANE ACİL GÜNDEM
Toplantıda, TBMM Genel Kurulu’nun önümüzdeki hafta tam gün tasarısı görüşüldükten sonra haftasonu da çalıştırılması planlandı. Buna göre, tasarının hemen ardından 2014 bütçesi ele alınacak. Böylece 10 Aralık’ta planlanan bütçe görüşmeleri 1 hafta öne çekilecek ve Aralık’ın son 2 haftasında dershane tasarısı gündeme alınacak. Dershane tasarısı, planlananın aksine demokratikleşme paketinin önüne geçecek ve yeni yıldan önce yasalaşmış olacak.


Saat: 09:19

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.