Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Uluslararası İlişkiler (https://www.forumaski.com/uluslararasi-iliskiler/)
-   -   Uluslararası ilişkiler ders notları - Uluslararası ilişkiler nedir? (https://www.forumaski.com/uluslararasi-iliskiler/83092-uluslararasi-iliskiler-ders-notlari-uluslararasi-iliskiler-nedir.html)

Wine 05.01.2014 15:22

Uluslararası ilişkiler ders notları - Uluslararası ilişkiler nedir?
 
Uluslararası ilişkiler ders notları - Uluslararası ilişkiler nedir?



ULUSLARARASI (İnternational) ve Uluslarası İlişkiler:farklı ulusların beraber olması, aynı çatı altında toplanması, ulus topluluğu, ulusların birbiriyle ilişkisi. ulus devletlerinin, dünya düzenini sağlama amaçlı ortaya koydukları davranışlar bütünüdür. bir ulus devlerin sizinle olan ve sizin onla olan ilişkinize politika, her hangi iki devletin ilişkisine ise ULUSLARARASI İLİŞKİ denir.

A)Uluslararası İlişkiler Nedir?

Siyasi Bilimlerin bir dalıdır ve "uluslararası sistem" içindeki aktörlerin, özellikle de uluslararası ilişkilerin temel aktörü olarak kabul edilen devletlerin, diğer devletlerle, uluslararası/bölgesel/hükümetlerarası örgütler, çok uluslu şirketler, uluslararası normlar ve uluslararası toplumla olan ilişkilerini inceleyen disiplinlerarası bir disiplindir.Disiplinlerarası bir disiplin olması sebebiyle siyaset bilimi, iktisat(uluslararası iktisat, uluslararası politik ekonomi), tarih (siyasi tarih), hukuk (anayasa hukuku, yönetim hukuku ve özellikle uluslararası hukuk), felsefe (siyaset felsefesi ve etik), sosyoloji, psikoloji, coğrafya,antropoloji gibi pek çok farklı disiplinden faydalanır.

Uluslararası İlişkilerin çalışma alanı oldukça geniştir. Küreselleşme ve bu olgunun uluslararası topluma ve devlet egemenliğine etkisi, sürdürülebilir kalkınma, nükleer yayılma, terörizm, organize suç, milliyetçilik, insan hakları, çevre sorunları, güvenlik ve insan kaçakçılığına kadar pek çok konuyu uluslararası düzeyde inceler.

HaDeS 08.03.2019 18:08

Cevap: Uluslararası ilişkiler ders notları - Uluslararası ilişkiler nedir?
 
Uluslararası ilişkiler bölümü siyaset, siyaset ve siyasi düşünceler tarihi, devletler, devletlerin birbirleriyle ilişkileri, devletin alt birimleri olabilecek örgütler, bunların hukuksal boyutları üzerine çalışmalar, incelemeler, araştırmalar yapan bir programdır.


Saat: 14:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.