Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   Üniversite Nasıl Seçilir? (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/158936-universite-nasil-secilir.html)

DeRDeST 04.07.2015 19:02

Üniversite Nasıl Seçilir?
 
Üniversite Nasıl Seçilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Üniversite seçimi gençler için oldukça önemli bir karardır. Kişilerin ilerleyen dönemlerinde kariyerlerine büyük oranda etki eden üniversite seçimi dikkatli bir araştırma sonucunda karar verilmesi gereken bir durumdur. Üniversitelerin imkanları, kalitesi, bulundukları şehir, hangi alanda daha iyi oldukları gibi unsurlar üniversite seçiminde göz önünde bulundurulması gereken unsurlardır.

Son yıllarda Türkiye'de artan üniversite sayısı üniversitelerin kalitesi ile ilgili olarak büyük tartışmalara neden olmaktadır. Üniversitelerin sayısından çok sahip oldukları eğitim kalitesi çok önemlidir. Bununla birlikte öğrencilerin barınma sorunu, üniversiteyi kazanmadan önceki yaşadıkları şehrin konumu da üniversite seçiminde düşünülmesi gereken noktalardır.

Büyük ve köklü üniversiteler, eğitim kalitesi olarak yeni kurulan üniversitelere göre daha öndedir. Durum böyle olduğu için Türkiye'nin kendi geleneğini oluşturan üniversitelerinin puanı daha yüksektir. Bu gibi durumların dışında öğrencilerin yönelecekleri ve seçecekleri meslekler üniversitelerin verecekleri eğitim kalitesi ile örtüşmelidir.

Üniversitelerin sahip olduğu sosyal imkanlar, öğrencilerine sağladıkları staj ve burs imkanları üniversite seçiminde mutlaka bilinmesi gereken konulardan birisidir. Bunun yanında örneğin, mühendis olmak isteyen bir öğrencinin teknik üniversite tercih etmesi daha doğru bir seçim olabilmektedir. Bu örneğe ek olarak tıp öğrenimi görmek isteyen bir kişinin de üniversite hastanesi olan bir üniversite seçmesi üniversite seçim aşamasında olan öğrencilere verilecek tavsiyelerden birisidir.

Teknik imkanların yanında üniversitenin bulunduğu şehir ve konum da oldukça önemlidir. Büyükşehirlerde üniversite okumak, bu şehirlerin sahip oldukları imkanlar bakımından öğrencilere avantaj sağlayabilmektedir. Büyükşehirler öğrencilere barınma imkanı olarak da daha fazla seçenek sunmaktadır. Öğrencilerin ailelerinden uzak kalmayı göze alamaması gibi durumlarda da kendi ailelerinin bulunduğu şehirin yakınlarında bir üniversite seçmek mantıklı bir seçim olabilmektedir.

Üniversitelerin hazırlamış oldukları tanıtım günleri, üniversite seçim aşamasında değerlendirilmesi gereken konulardan birisidir. Üniversitelerin sahip oldukları öğretim kadrosu, tecrübesi ve sosyal ve bilimsel yönden imkanları öğrencilerin çok daha donanımlı bir şekilde mezun olmasını sağlamaktadır. Öğrenciler, kariyelerine erkenden yön vermek ve ileride pişman olmamak için bu seçim sürecinde kararlı ve araştırmacı olmalıdır. Meslek seçimi kadar üniversite seçimi de önemli ve titizlik isteyen bir karardır.


Saat: 13:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.