Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   Edebiyat Bölümü Nasıl Kazanılır? (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/159144-edebiyat-bolumu-nasil-kazanilir.html)

DeRDeST 06.07.2015 14:03

Edebiyat Bölümü Nasıl Kazanılır?
 
Edebiyat Bölümü Nasıl Kazanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ülkemizde üniversitelere girebilmek için lise bittiğinde iki aşamalı olarak yapılan üniversite sınavlarına girip baraj puanlarını aşmak gerekmektedir. İki aşamalı yapılan sınavın, ilki herkes için ortak ikinci ise seçilecek bölüme göre değişkenlik göstermektedir. Edebiyat bölümü için de aynı durum geçerlidir. İlk girilen sınavdan başarı ile ayrılındığı takdirde ikincisine de girip edebiyat bölümünü kazanmak mümkündür. Edebiyat bölümü sözel puan ile öğrenci alımı yapan bir bölümdür.

Edebiyat bölümü nasıl kazanılır?

Lise son sınıfta mart ayı sonu ya da nisan ayı başında yapılan YGS adlı sınava girmek gerekmektedir. YGS sınavında 40 Türkçe, 40 matematik, 40 fen bilgisi ve 40 sosyal bilgiler olmak üzere toplam 160 soru bulunmaktadır. Bu sınavın süresi 160 dakika olduğu için öğrencilere ortalama soru başına 1 dakika verilmiştir. İkinci aşamadaki sınavlara girmeye hak kazanmak için YGS sınavında belirlenen 180 puanlık baraj sınırını geçmek gerekmektedir. Aksi takdirde ikinci aşama sınavlarına kayıt yaptırılması söz konusu olmaz. YGS sınavı herhangi bir bölümü isteyen öğrencilerin girmesi gereken ortak zorunlu sınavdır.

YGS sınavında baraj geçildikten sonra ikinci aşama için kayıtlara hak kazanılır. Burada dikkat edilmesi gereken edebiyat bölümünün istediği sınavlardır. Edebiyat bölümü TM-2 puanına bakarak öğrenci aldığı için LYS-3 ve LYS-4 sınavlarına girmek gerekmektedir. LYS sınavları ve YGS sınavları sonucunda ortak gelen puan ile de istenilen üniversite tercihi yapılabilmektedir. YGS sınavını ortak gelecek olan puanı en fazla %40 oranında etkilemektedir.

Edebiyat bölümü için girilecek LYS-3 ve LYS-4 sınavlarının farklı içerikleri bulunmaktadır. LYS-3 sınavı 56 edebiyat ve 24 coğrafya olmak üzere toplam 80 soru içerirken, LYS-4 sınavı ise 44 tarih, 14 coğrafya ve 32 din kültürü ve ahlak bilgisi olmak üzere toplam 90 soru bulunmaktadır. Öğrenciler bu sınavların içerikleri doğrultusunda sınava çalışıp edebiyat bölümüne girebilmektedir. Alınacak puan duğrultusunda da edebiyat bölümü tercihi yapılacaktır. Her bölümde olduğu gibi popüler üniversitelerin edebiyat bölümlerini kazanabilmek için diğer üniversitelere göre daha fazla puan almak gerekmektedir.


Saat: 10:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.