Alt 07.07.2015, 03:58 #1 (permalink)
Süper Üye


 
Üye Numarası: 11409
Kayıt Tarihi: 04.02.2015
Cinsiyet:
Mesajlar: 10,331
Konular: 7988
Beğeni Alınan: 1610
Beğeni Edilen: 1151
Rep Gücü: 16
DeRDeST isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

tick Work And Travel'a Kimler Katılabilir?

Work And Travel'a Kimler Katılabilir?


Work and Travel programı, Amerikan hükümetinin üniversite öğrencilerine sunduğu Amerika’da hem çalışma, hem de gezme fırsatıdır. Her yıl yaklaşık 100 bin genç bu programdan faydalanarak hayallerini gerçekleştirmiş olur. Amerikan hükümeti, bu fırsattan faydalanmak isteyen gençlerden, katılabilmeleri için bazı şartları yerine getirmelerini ister.

Work and Travel programı bir gezi ya da tur acentasının düzenlediği bir etkinlik değildir. Ya da bir yaz okulu veya dil eğitimi olarak görmemek gerekir. Programa katılanlar, Amerikan hükümetinin katılımcıya yüklediği sorumlulukları sağlamak zorundadır. Doğal olarak ciddi bir özveri ve sorumluluk gerektirir. Haziran ve Ekim ayları arasında yapılan uygulama en az 2, en fazla 4ay sürer. Katılımcıya J1 vizesi verilir ve bu vize 4 aya kadar Amerika’da çalışma ve yaşama hakkı verir.

Her yılın yaz döneminde uygulanan bu programa katılmak, katılımcılara eşsiz deneyimler katar. Giden her öğrenciye kültür şoku yaşattığı aşikârdır ve bilinmeyen bir ülkede kendi başının çaresine bakmak zorunda kalmak sorumluluk sahibi olmayı ve hayata tutunmayı öğretir. Alınan J1 vizesi ile katılımcıya çalışma süresini geçmeyecek kadar ve en fazla 25 gün tatil hakkı tanınır. Bu süre içerisinde kişi özgürlükler ülkesinde özgürdür ve dilediği gibi gezebilir.

Programa katılmak isteyenlerde olması gereken koşullar.

Lisans ve yüksek lisans eğitimi alan üniversite öğrencisi olmak gerekir.
Genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden 2 olması gerekir.
Orta düzeyde, en az B1 seviyesinde, İngilizce şartı aranır.
2 yıllık eğitim görülmesi durumunda not ortalaması ve İngilizce seviyesine bakılır.
Yukarıdaki şartları sağlayan öğrencilerin 18-28 yaş aralığında olması gerekir.
Doktora yapan öğrenciler de yaş sınırını aşmadıkları takdirde başvurabilirler.

Yabancı uyruklu öğrenciler ya da yurtdışında eğitim gören Türk öğrenciler de programa katılabilirler. Daha önce programa başarılı bir şekilde katılıp dönen bir öğrenci daha sonra tekrar Work and Travel programına katılabilir. Açıköğretim fakültesinin 2 yıllık bölümlerde uzaktan eğitim alan öğrenciler, vize döneminde kendi okulunda ders kaydı yaptırmamış öğrenciler ve tez aşamasında olup da aktif ders öğrenciler Work and Travel programına katılamazlar.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile CevaplaAlıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
DeRDeST, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 22:32

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
 

Hakkında

"Forum sitemizdeki yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz."

 

Copyright © 2016

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.