Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   Tıp Fakültesi Nasıl Kazanılır? (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/159343-tip-fakultesi-nasil-kazanilir.html)

DeRDeST 08.07.2015 04:21

Tıp Fakültesi Nasıl Kazanılır?
 
Tıp Fakültesi Nasıl Kazanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Tıp fakültesini kazanıp, doktor ya da cerrah olmak birçok öğrencinin hayalidir. Üniversite sınavı yaklaştıkça bu hayalden çoğu zaman vazgeçilir çünkü Tıp fakültesini kazanmak zorlayıcıdır. Sınavlarda çok iyi başarı elde eden öğrencilerin gitmeye hak kazandığı bir meslek dalıdır. Tıp biliminin bu kadar tercih edilmesinin nedeni, iş imkanıdır. Kendinizi geliştirdikçe yükselirseniz maaşınız da artar. Bu nedenlerle tıp fakültesi çok tercih edilmektedir ve puanları yüksek olan fakültelerdir.

Tıp fakültesini kazanmak için çok çalışmak, düzenli olmak ve ideallerinden vazgeçmemek öncelikli gelmektedir. Tıp kazanmak isteyen öğrencinin 'çok zeki' olması gereklidir gibi bir inanış geçerli değildir. Bu başarı çalışmaya bağlıdır. Bu nedenle öncelikle yapabileceğinize inanmanız gerekmektedir.

Bilindiği gibi bütün üniversiteler sınav ile öğrenci almaktadır. Bu sınavı ÖSYM yapmaktadır. Bu sınavlar YGS ve LYS'dir. YGS bütün öğrencilerin girdiği bir sınavdır ve 4 temel bölümden oluşur. Bu bölümler Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleridir. Tıp kazanmak isteyen öğrencilerin bu sınavdan iyi bir puan almaları önemlidir. Sayısal öğrencisi olsalar da öne geçmek için Sosyal Bilimler bölümünde de başarı olmalı ve rakiplerine fark atmalıdırlar. YGS'den sonra ise LYS gelmektedir ve bu sınavda başarılı olmak daha önemlidir. Tıp fakültesi kazanmak için MF-3 puan türü önemlidir. Bu puan türünde Matematik ve Fen Bilimleri başarısı oldukça önemlidir. Özellikle 'biyoloji'nin getirisi oldukça büyüktür. Bu bilgilerin ışığında, tıp fakültesi kazanmak için başarılı olmak oldukça önemlidir. Tıp fakültesinin puanları her üniversiteye göre değişiklik gösterse de bu puan farkları oldukça azdır. Bu nedenle çalışma programınızı sıkı tutmanızı ve lisenin ilk senesinden itibaren çalışmanızı önermekteyiz.

Tıp öğrencisi olmak isteyen öğrencinin ders çalışma programı oldukça sıkı olmalıdır. Lakin düzenli olursanız her şeye vakit bulacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. Dersleri düzenli takip etmek, yapamadıklarının, anlamadıklarının üstüne gitmek oldukça önemlidir. Okulda verilen eğitim yeterli görülmezse kurslara gidilmesini öneririz. Ayrıca pek dikkat edilmeyen bir püf nokta da şudur: 'kitap okumak'. Kitap okumak hem Türkçe bölümünde hızlı olmanızı ve diğer bölümlerde de soruları daha iyi anlamanıza yardımcı olmaktadır. Çalışma programını kendinize göre hazırlamanız da oldukça önemlidir.


Saat: 18:22

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.