Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   İngiltere'de Üniversite Okumanın Şartları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/161042-ingilterede-universite-okumanin-sartlari.html)

DeRDeST 21.07.2015 10:49

İngiltere'de Üniversite Okumanın Şartları
 
İngiltere'de Üniversite Okumanın Şartları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İngiltere'de üniversite eğitimi almanın elbette sayısız avantajı vardır. Bunların başında akademik açıdan zengin bir kariyer ve mesleki niteliği ön plana çıkaran bir eğitim sistemi sayesinde mezun olunduğunda kolaylıkla iş imkanı bulunabiliyor olmasıdır. İngiltere'de üniversite eğitimi, öğrencilere sağladığı araştırma olanakları, ileri düzeydeki teknolojik altyapıya sahip olması, yeterli akademik kadro zenginliğine sahip olması ve köklü geçmişi nedeniyle çok caziptir.

İngiltere'de eğitim sistemi lisans ve yüksek lisans olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Lisans eğitiminin genellikle 3 yıl sürdüğü İngiltere'de bazı bölümlerde bu süre 4 yıla kadar uzayabilmektedir. Üç döneme ayrılan akademik yılda dönemler genellikle eylül ayında başlar. İngiltere'de lisans kabul koşulları ülkemizden farklı olduğu için Türkiye'de herhangi bir liseden mezun olan öğrenci İngiltere'de lisans programına direkt kabul edilmemektedir. Bunun için öğrencinin iyi düzeyde İngilizce bilmesinin yanında 1 yıl boyunca hazırlık sınıfında belirli dersler alarak lisans eğitimine hazırlanması gerekir. İlgi alanlarına göre, sosyal veya sayısal dersler alınabilen hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrenciler, lisans eğitimine başlayabilirler. Hazırlık sınıfında olan bir öğrencinin İngilizce seviyesinin iyi düzeyde olması gerekir.

İngilizcesi iyi olmayan öğrenciler hazırlık sınıfı öncesi bu açıklarını kapatmalı ve IELTS İngilizce test sınavıyla seviyelerini belgelemelidirler. İngiltere'deki üniversitelerin yarısından fazlası devlet üniversitesidir. Bu üniversitelerin ücretleri ise yıllık 9000 ile 15000 pound arasında değişmektedir. İngiltere'de eğitim almak isteyenlerin yılda en az ortalama 12000 pound eğitim ücreti ve 10000 pound yaşam giderleri için ayırması gerekir.

Bunun dışında, daha ucuz üniversite programları da bulunabilmektedir. Bunun için eğitim danışmanlık şirketlerinden yardım alınmalı ve istenilen bölüme göre yıllık ücret ve diğer giderler hesaplanmalıdır. Eğitim süresi boyunca vize tipinin el verdiği ölçüde bazı gelir getiren işlerde çalışmak da bütçeye katkı sağlama konusunda yardımcı olabilir. Eğer İngiltere'de okumak için yeterli bütçe karşılanabiliyorsa istenen okula belirlenen zaman aralıklarında gerekli belgeler ile başvurmak ve gidilecek üniversite ve şehir detaylı bir şekilde araştırılarak önceden bilgi sahibi olunmalıdır.


Saat: 23:57

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.