Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   Bankacılık Ve Sigortacılık Nasıl Bir Bölüm? (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/161159-bankacilik-ve-sigortacilik-nasil-bir-bolum.html)

DeRDeST 21.07.2015 18:14

Bankacılık Ve Sigortacılık Nasıl Bir Bölüm?
 
Bankacılık Ve Sigortacılık Nasıl Bir Bölüm?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Bankalar ve sigorta şirketleri modern piyasa ekonomilerinin en önemli finansal kuruluşlarını oluşturmaktadır. Bu kurumlar kendi alanları ile ilgili çok sayıda hizmet sunmalarının yanında firmaların ihtiyaç duyduğu finansmanı sağlamaları ile sosyal fonksiyon taşımaktadırlar. Bankacılık ve sigortacılık bölümü banka ve sigorta olmak üzere iki ana başlıkta toplanır.

Bölümün amacı bankacılık ve sigortacılık alanında uygulamalı bilgilere sahip nitelikli eleman ve uzman yetiştirmektir. Bu yüzden bankacılık ve sigortacılık bölümümde uygulama dersleri ağırlıktadır. Bölüm için belirlenen derslerin amacı SPK, bankalar ve sigorta şirketlerinin açtığı sınavlara öğrenci hazırlamak ve sektörün gereklerini karşılayabilecek bireyler yetiştirmektir.

Bankalar temelde kredi veren ve mevduat toplayan kuruluşlar olarak tanımlanabilir. Bunların yanında havale işlemleri, teminat mektubu vermek, akreditif açmak, dış ticaret finansmanı sağlamak, döviz işlemleri, portföy yönetimi, swap, opsiyon ve vadeli işlemler yapılır. Bankalar yaptıkları işlemlere göre yatırım, kalkınma ve ticaret bankaları olarak ayrılabilir. Küreselleşen dünyada bankacılık sektörünün önemi giderek artmaktadır. Bankacı ise bu işlemler hakkında bilgi ve beceriye sahip meslek insanlarıdır. Sigorta şirketleri sağlık, hayat, doğal afet, deprem, trafik kaza ve benzeri alanlarda sigorta sağladığı gibi reasürans uygulaması ile uluslar arası boyuta sahiptirler. Sigortacı bütün sigorta işlemlerinde bilgi ve beceriye sahip olan meslek insanıdır. Bankacılık ve sigortacılık bölümü derslerinde gerekli olan bütün dersler mevcuttur. Bankacılık veya sigortacılık alanlarınından birinde uzmanlaşma ise bölümün 3. sınıfından itibaren belirlenmiş olan seçmeli dersler aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Bu bölümün önemi giderek daha fazla fonksiyon ve önem kazanan bankalar ve sigortalar ile birlikte artmaktadır. Ülkemizde 2002 yılında 130.000 olan banka personeli sayısı 2015 yılında 200.000'lere kadar ulaşmıştır. Şube sayıları ise yaklaşık %70 artış göstererek 12.000'e ulaşmıştır. Sigorta sektöründe bulunan şirket sayısı son 10 yılda %20 artış göstererek 60'ın üzerine çıkmıştır. Yaklaşık olarak 14.000 sigorta şirketi çalışanı 10 yılda 20.000'e ulaşmış durumdadır. Bu sayıların ekonomik gelişmeler doğrultusunda daha da artacağı düşünülmektedir. Bütün bu gelişmeler sektörün nitelikli eleman ve uzman ihtiyacını da aynı oranda artıracaktır.

Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları, bankalarda ve sigorta şirketlerinde uzman ve yönetici olarak iş imkanı bulabilmektedirler. Çalışma alanları sadece banka ve sigorta şirketleri ile sınırlı olmayıp bölüm mezunları bütün şirketlerde, küçük ve orta ölçekli işletmelerde, finans kurumlarında iş imkanına sahiptirler. Ayrıca bölüm mezunlarının müfettişlik sınavlarına katılabilme hakları vardır.

Bölümü tercih edenler eğitimlerine özen gösterdikleri taktirde mezun olduktan sonra sıkıntı yaşamadan hayata atılabilirler.

Toprak 21.07.2015 18:15

Cevap: Bankacılık Ve Sigortacılık Nasıl Bir Bölüm?
 
kendim fikrince güzel bir bölüm..aklıma bır anı8m geldi..okulda bu bölümde okuyan bir kızı sevmiştim :)


Saat: 16:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.