Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   Lise Öğrencilerini Motive Etmenin Yolları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/161372-lise-ogrencilerini-motive-etmenin-yollari.html)

DeRDeST 23.07.2015 09:57

Lise Öğrencilerini Motive Etmenin Yolları
 
Lise Öğrencilerini Motive Etmenin Yolları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bu özellikle de çabalayan ve yıllardır motive olamayan öğrenciler için geçerlidir. Bu öğrenciler öğrenilmiş çaresizliğin birer örneği olma yolunda ilerlerler. İşte tam bu noktada, öğrenciler kendilerini başarısız görmeye başlayarak daha çok çalışmayı ve kendilerini geliştirmeyi anlamsız bulurlar. Amaçalarını yitirerek başarı fikrinden vazgeçerler. Yine de, aile ve eğitimcilerin bu durumu yetiştirmek için yapabilecekleri bazı şeyler vardır.

Talimatlar:

Hiçbir öğrenciyi tembel olmakla suçlamayın. Öğrenilmiş çaresizlik dönemini birçok öğrencinin yaşayabileceğini ve desteğe ihtiyaçları olduğunu kavrayın. Bir ebeveyin olarak çocuğa bu desteği okul ve öğretmenleriyle iletişim halinde kalarak sağlayın. Oturup konuşmak için dönem sonunda notlarının gelmesini beklemeyin. Çocuğunuzla günlük olarak konuşun ve ödevleri söz konusu olduğunda eleştirel olmak yerine yardımcı olun.

Bir öğretmen olarak öğrencilerinizin tümüne hitap edebilecek çeşitli teşvik edici unsurlar kullanın. Tanınma ve mevkiye daha çok önem veren öğrencileri çabaları ve gelişimleri için övün. Daha bağımsız bir yapıya sahip olan öğrencilere seçenekler sunun. Meraklı öğrencileri motive edebilmek için projeler kullanın. Daha fazla insancıl öğrencilerle anlamlı ilişkiler kurmaya çalışın. Daha yakın bir muamele ile motive edilebilecek öğrencilere gayrı resmi, habersiz ödüller verin. Daha güç odaklı öğrencilere ise yeteneklerini gösterebilecekleri fırsatlar sunun.

Kendi işleriyle daha yakından ilgili öğrenciler için içsel motivasyon yöntemleri kullanabilirsiniz. Bu öğrenciler, derse daha ilgili ve bu konuda başarılı olmaya hevesli oldukları için onlara konuyu daha fazla araştırma imkanı sunun. Daha iyi not almakla ilgilenen öğrencilere ise dışsal motivasyon yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bu öğrenciler çabalarının sonucuyla daha çok ilgili olduklarından onlara birkaç ödevi tamamlama fırsatı verin.

Dersleri gerçek hayatla ilişkilendirin. Lise öğrencilerine ders verirken güncel olayları, popüler kültürü ve ev hayatından çeşitli örnekleri kullanabilirsiniz. Dersleri ve öğrencilerin davranışlarını etkileyebilecek, popüler kültüre ait veya öğrencilerin akranları arasından rol modelleri bulun. Bu konuda, öğrencilerin bir zamanlar motive olamayan ancak engelleri aşarak başarılı bir öğrenci olmuş akranlarını kullanabilirsiniz. Bu tarz rol modellerini sınıfınıza konuk konuşmacılar olarak davet edin.

Sınıfta işlenen dersi dengeleyin. Öğrencileri zorlamak amacıyla derslerin çok kolay olmamasına dikkat edin. Dersleri aynı zamanda öğrencilerin hevesini kaçıracak kadar da zorlaştırmayın. Dersin zorluğunun zamanla arttığı, inşaat tipi bir öğretim yöntemi kullanın. Akademik bir gelişim sağlayabilmek için verdiğiniz ödevlerin öğrencinin algısının biraz üstünde olmasına dikkat edin.


Saat: 16:58

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.