Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Güneş Zehirlenmesi Nedir? Güneş Yanığı ve Güneş Zehirlenmesi Arasındaki Farklar (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/184813-gunes-zehirlenmesi-nedir-gunes-yanigi-ve-gunes-zehirlenmesi-arasindaki-farklar.html)

Papatya 19.08.2016 09:37

Güneş Zehirlenmesi Nedir? Güneş Yanığı ve Güneş Zehirlenmesi Arasındaki Farklar
 
Güneş zehirlenmesi Nedir? Güneş Yanığı ve Güneş Zehirlenmesi Arasındaki Farklar

güneş yanığı, güneş yanığı nedir, güneş yanığı neden oluşur, güneş zehirlenmesi, güneş zehirlenmesi güneş yanığından farklı mıdır

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Yaz mevsimi ile birlikte siz veya çocuğunuz dışarıda zaman geçirirken dikkatli olmak her zamankinden daha önemli hale geliyor.

Böcek sokmaları, kesikler ve sıyrıklar, suyla ilgili tehlikeler ve yazla bağlantılı diğer tüm “tehlikelerin” haricinde asla ortadan kalkmayan (gece haricinde) bir potansiyel tehlike vardır. Uygun koruma olmaksızın güneş altında uzun süre geçirmek tehlikeli olabilir. Güneşle ilgili tek tehlike güneş yanığı değildir. Güneş zehirlenmesi, güneşle ilgili ve pek çok insanın bilmediği bir başla tehlikedir. Ancak, güneş zehirlenmesini güneş yanığından ayıran, aileler veya sık sık güneşlenen kişiler tarafından kolayca fark edilebilir bazı işaretler vardır.

Mayo Clinic’e göre, güneş zehirlenmesinin çeşitli türleri olmasına rağmen en yaygın olanına polimorfik ışık eripsiyonu veya sadece güneş alerjisi adı verilir. Bu güneş zehirlenmesi türü kolayca tedavi edilebilir ve genellikle kendi kendine kaybolur. Ancak bazı vakalarda tıbbi müdahale gerekebilir.

Güneş yanığı ile kolayca karıştırılabilen bu durumun iki türü çok farklıdır ve uygun şekilde tedavi edilmemesi durumunda farklı sonuçları olur. İşaretleri bilmek sizi (veya sevdiğiniz birini) ağrılardan kurtarabilir ve bir dahaki sefere güvende olmak çin ne yapmanız gerektiğini bilenize yardımcı olur.


1. Kırmızı Cilt

Mayo Clinic’e göre bu, güneş yanığı ile en kolay karıştırılan belirtidir. Ancak, güneş zehirlenmesi durumunda, kırmızılık daha farklı gelişir. Başlangıçtaki kırmızılık anlaşılmasın sağlayan ilk işarettir.


2. Su Toplamasına Benzer Kabarcıklar

Hives.org’ye göre, eğer kısa veya uzun süre güneşin altında kaldıktan sonra su toplamasına benzer kabarcıklar veya küçük şişlikler oluşuyorsa bu, solar ürtiker adı verilen bir güneş zehirlenmesi türüdür. Aynı makalede belirtiler arasında kaşıntılı şişliklerin, dokununca sıcaklığın hissedildiği parlak kırmızı cildin ve kabarcıkların olduğu belirtilmektedir.



3. Kaşıntı

Kaşıntı bazen başka durumlarla bağlantılı olmasına rağmen, nedensiz de ortaya çıkabilir. New Health Guide’a göre kızarıklık kaşıntılı olabilir ve rahatsızlık verebilir, genellikle kalamin losyonu veya evde yapılan diğer tedavilerle azaltılabilir


4. Soyulma veya Kanama

Mayo Clinic, güneşe en çok maruz kalan alanlarda soyulmanın, kabuklanmanın veya kanamanın meydana gelebileceğini belirtir. Bu durum çatlamanın bir sonucu olabilir veya kabarcıklar iyileşirken kendiliğinden ortaya çıkabilir.




5. Ateş, Üşüme veya Bulantı

Medicine Net’e göre eğer ateş, üşüme, bulantı, baş dönmesi veya baygınlık meydana gelirse, zaman geçirmeden bir doktora görünmelisiniz. Bunlar sıcak veya güneş çarpması ile bağlantılı belirtilerdir ve acil müdahale edilmesi gereklidir.


Saat: 19:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.