Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Kışın Cilt bakımı Nasıl Yapılır (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/18567-kisin-cilt-bakimi-nasil-yapilir.html)

Narsinha 22.11.2012 16:54

Kışın Cilt bakımı Nasıl Yapılır
 
Kışın Cilt bakımı Nasıl Yapılır


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Cilt bakımı önemlidir. Fakat kışın cilt bakımı çok daha önemlidir. Çünkü, kış aylarında hava soğur; ve cildimiz gerektiği kadar kanlanmaz. Hal böyle olunca da, cilt kuruluğu söz konusu olur. Ellerimiz çatlar, yüzümüzün kuruduğunu hissederiz. Dolayısı ile cilt kuruluğu, cildin güzel görünmemesine neden olmaktadır. İşte bundan dolayı, kışın cilt bakımının önemi artmaktadır.

Kış aylarında hava soğuk olduğu için, dışarda kalmak yerine kapalı ortamlarda bulunmayı tercih ederiz. Kış aylarında kapalı ortamlarda bulunmamız da yetmez; ısınma ihtiyacı duyarız; ve kapalı ortamları ısıtırız. Bu durum, cildimizin su kaybetmesine neden olur. Su kaybı ise, kışın cilt kuruluğunun nedenleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bundan dolayı, kışın cilt bakımı yaparken, besleyici değeri bulunan cilt bakım ürünlerinden faydalanmamız önerilmektedir.
Kışın cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabını uzmanlardan; cilt bakım uzmanlarından öğrenmek en mantıklı davranış biçimi olacaktır. Kışın cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabından önce, kışın cilt bakımına neden daha çok gerek duyarız sorusunun yanıtını bulmamız gerekmektedir. Kışın cilt bakımına daha çok gerek duyarız; çünkü kışın hava daha soğuk, rüzgarlı; ve yağışlı olur. Belirtilen etkilerin tamamı ise cilt kuruluğuna neden olur. İşte kışın cilt bakımı bu nedenle çok daha önemli hale gelmektedir.
Cildimiz bizim için önemlidir; çünkü deri, vücudumuzun en büyük organıdır. Bundan dolayı derimize; yani cildimize gereken önemi vermeliyiz. Çünkü deri, o kadar iyi organize olmuştur ki, kendisini yenileyen bir yapıya sahiptir. 24 gün ve 28 gün arasında değişen bir süreçte kendisini yenileyen deri, bizim için her şeyin en güzelini sunmayı hedeflerken, bizim de ona gereken önemi ve değeri sağlamamız gerekmektedir.
Kış aylarında soğuyan havaya karşın, deri, vücut ısısının kaybolmaması, azalmaması için kan dolaşımını azaltır. Kan dolaşımı yavaşladığında, cildin gereksinim duyduğu antioksidanları; ve besleyici maddeleri alması zorlaşır. Bu da yetmez, cilt kuruluğu başlar. O da yetmez, cilt yağ kaybetmeye başlar. Tüm bunların birleşimi ise, cildin hassaslaşmasına, dış etkilere karşı kendisini koruyamamasına, kaşınmaya, kızarmaya; renk değiştirmeye başlar. Belirtilen etkileri gösteren cildin erken yaşlanmaması için hiç bir sebep kalmamıştır. Bununla birlikte, egzema nedenleri arasında dahi sayılabilir belirttiğimiz etkiler. Hal böyle olunca da ortaya, kışın cilt bakımının gerekliliği çıkar.
Konumuz bu noktaya geldiğinde karşımıza yeniden: kışın cilt bakımı nasıl yapılır sorusu çıkar. Kışın cilt bakımı, yazın cilt bakımından daha farklı yapılmalıdır. Kışın cilt bakımı yaparken kullanılan cilt bakım ürünleri, yazın kullanılan cilt bakım ürünlerinden farklı olmalıdır. Kışın cilt bakımında kullanılan cilt bakım ürünlerinin besleyici değerleri daha yüksek olmalıdır. Kışın cilt bakımında kullanılan cilt bakım ürünleri yazın cilt bakımında kullanılan cilt bakım ürünlerinden daha etkili olmalıdır.
Kışın cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun bir diğer cevabı da, kışın sağlıklı beslenmeye verilmesi gereken önem ile alakalıdır. Kışın cilt bakımında sağlıklı beslenmeye önem veren kişiler, ciltlerinin gereksinim duyduğu vitaminleri, antioksidanları, mineralleri; ve doymamış yağları vücuda alırlar; ve bu sayede kışın cilt bakımı daha etkili hale gelmiş olur. Omega-3 desteği kışın cilt bakımının etkisini arttıracaktır. Kış mevsiminin meyveleri ve sebzeleri ile birlikte tahıllı besinler de, kışın cilt bakımının daha etkili olması için sağlıklı beslenme kuralları arasında yer almaktadır.
Kışın cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun bir başka yanıtı da, cilt kuruluğunu önlemeye yönelik aktiviteler gerçekleştirmektir. Örnek vermek gerekirse: sert sabunlar, cilt kuruluğunu arttıran faktörler arasında yer almaktadır. Bununla birlikte, pH değeri yüksek olan kimyasallar da cilt kuruluğunun nedenleri arasında yer almaktadır. Cilt kuruluğunun nedenleri arasında, cildin çok sıcak su ile temas ettirilmesi de yer almaktadır. Cilt kuruluğunun nedenlerinden bir başkası da, elbette, deterjanlar ile çok fazla temas halinde olmaktır. Kışın cilt bakımı yaparken cilt su ile temas ettikten sonra çok iyi kurumasına dikkat etmek gerekmektedir. Islak kalan cilt de cilt kuruluğuna sebebiyet verebilmektedir. Kışın cilt bakımı yaparken, duş ve banyo sonrasında cildinizi korumak için koruyucu losyon kullanmanızın gerekliliğini de unutmamanız önemlidir.
Kışın cilt bakımında nelere dikkat ediyorsanız, el bakımında da aynı şeylere dikkat etmelisiniz; çünkü ellerin çatlamasını önlemek için de aynı kurallar geçerlidir. Ellerin çatlamasını önlemek için düzenli aralıklarla nemlendirici kullanılması gerekmektedir. Ellerin çatlamasını önlemek için, sıcak su; ve yanlış sabunlarla el sabunlamaktan da kaçınmak gerekmektedir.

Alıntı

Narsinha 29.12.2018 19:57

Cevap: Kışın Cilt bakımı Nasıl Yapılır
 
Kışın cilt kuruluğu nasıl önlenir?

Soğuk hava, cildin nemini azaltan en önemli faktördür. Cilt sorunları içinde en sık karşılaşılan problemlerden biri olan cilt kuruluğu, özellikle kış aylarında daha da artıyor. Kış aylarında kızarıklık, pullanma, kaşıntı ve cilt kuruluğu problemleri daha sık görülüyor. Tanfer Sağlık ve Estetik Kliniği Direktörü Seycan Tanfer, cilt kuruluğunun nasıl önlenebileceği hakkında bilgiler verdi…

Soğuk havalarda temel cilt bakımında bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Basit önlemlerle cilt kuruluğunu önleyebilirsiniz. İşte dikkat edilmesi gerekenler:

Cilt kuruluğu birçok nedenden olabilir. Genel olarak genetik sorunlardan veya cildin çok fazla su ve yağ kaybetmesinden dolayı oluşabilir.
Nemlendiriciler en önemli etkendir. Cilt kuruluğuna nemlendirici krem ile çözüm bulamayanların cilt bakımı uzmanlarından profesyonel destek almaları gerekebilir.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

BALIK VE ISPANAK TÜKETİN

Cilt kuruluğunu önlediği düşünülen bazı gıdaların (fındık, fıstık, kuru üzüm, balık, havuç, ıspanak vb.) fazla tüketilmesi de kuruluğu önlemede yardımcı olacaktır.
Sıcak sudan uzak durun. Sıcak su, cildinizi daha çok kurutur. Mümkünse duşta ve yüzünüzü yıkarken ılık suyu tercih edin. Ayrıca çok uzun süre su altında kalmayın, fazla su cildinizi kurutur.
Kullandığınız kozmetik ürünlere dikkat edin. Birçok kozmetik ürünlerin içerisinde alkol vardır.

ELLERİNİZİ DE KORUYUN

Soğuk ve sıcak havalara dikkat edin. Sıcakta yüzünüzü, soğuk havada ise ellerinizi korumaya çalışın.
Bol su için, günde en az 2 litre su tüketmelisiniz.
Cilt kuruluğuna karşı, şeker ve un gibi insülin salınımını arttıracak karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Aksi durumda ciltte alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği gibi ciltteki yangısal reaksiyonları da arttırabilir.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

TIBBİ DESTEK ALIN

“Çok kuru ciltler için en iyi tedavi yöntemi, kontrol altına almak ya da önlemek üzerine olmalıdır” diyen Tanfer Sağlık ve Estetik Kliniği Direktörü Seycan Tanfer, “Bu aşamada en etkili yöntem, cildi sürekli olarak ihtiyacına göre nemlendirmek olacaktır. Eğer cilt rahatsızlığı veya cildi etkileyen herhangi bir kronik hastalığınız yoksa bir takım tedbirlerle ve bireysel çabalarla bu sorundan kurtulmak mümkündür. Ancak her şeyden önce bu sorunun kaynağını bilmek ve eğer gerekiyorsa tıbbi destek almak gerekir” dedi.

Mynet


Saat: 23:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.