Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Arpacık Deyip Geçmeyin! (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/20668-arpacik-deyip-gecmeyin.html)

Mavi 06.12.2012 04:32

Arpacık Deyip Geçmeyin!
 
Uzmanlar, gözde çıkan ve halk arasında ‘arpacık’ olarak bilinen şişliğin sadece güzelliği bozan kozmetik bir sorun olmadığını, göz bozukluğuna da işaret edebileceği uyarısında bulundu.

Lokman Hekim Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Terzi, “Arpacık sorununun ardından muhakkak tedavi için bir hekime başvurulmalı ve en önemlisi de göz hijyenine yeterli ihtimam gösterilmelidir” uyarısında bulundu. Dr. Terzi arpacığın, kalıcı sağlık sorunlarına yol açıp sizi gözlük kullanmaya mecbur bırakabilecek ve görme problemlerine yol açabilecek tehlikeli bir hastalık olduğunu kaydetti. Dr. Hakan Terzi şu bilgileri verdi:
“Gözde arpacık çıkmasının en önemli nedenlerinden biri, kirpik dibindeki yağ bezelerinin tıkanmış ve iltihap kapmış olmasıdır. Kirpik dibinin iltihaplanması ve tıkanması da makyajdan, uykusuzluktan ve göz hijyeninin yeterli olmamasından kaynaklanır. Bu sebeplerden dolayı ortaya çıkan arpacık kızarıklık, şişlik, ağrı, çapaklanma ve bulanık görme gibi belirtiler gösterir.”
Nasıl tedavi edilir?
Arpacık tedavisi için öncelikle antibiyotiklerin kullanıldığına dikkat çeken Terzi, “Kirpik dibindeki yağ bezelerinin açılması için sıcak pansuman ve antibiyotikli göz damlaları ile tedaviye başlanır. Tedaviden bir ay içinde karşılık alınmazsa lokal anestezi altında ameliyatla tıkalı olan yağ bezelerinin içi boşaltılır” dedi.


Saat: 05:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.