Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Cildinizin Günlük İhtiyacı Nelerdir (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/30012-cildinizin-gunluk-ihtiyaci-nelerdir.html)

Jaqen 17.04.2013 11:52

Cildinizin Günlük İhtiyacı Nelerdir
 
Cildinizin Günlük İhtiyacı Nelerdir


Su
İnsan vücudunda oldukça yoğun bulunur. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur. En temel bedensel aktiviteler olan solunum ve terleme gibi, ihtiyaçlarımızı karşılar. Bol su tüketmek gerekir.

Temizleyici
Sağlıklı bir cilt temiz olmak zorundadır. Temizleyici,cilt bakımının en temel unsurudur. Lekesiz bir cilt için temizleyiciler, gözenekleri tıkayan yağ tabakasını temizler.

Temel Yağ Asitleri
Lipit bazlı hücre zarları inşa etmeye yardımcı olurlar. Bu lipidler, UV ışınlarının hasarlarından cildi korur, bu ışınlara karşı bariyer oluşturur. Eğer cildinizin mükemmel görünmesini istiyorsanız omega-3 ve omega-6 yağ asitlerini içeren besinleri tüketmelisiniz. Tavuk ve tahılları bolca tüketmelisiniz.

Güneşten Korunma
Güneş koruyucu kullandığınız zaman, sadece cilt kanseri gibi hastalıklara karşı kendinizi korumuş olmazsınız. Aynı zamanda güneşten gelen yaşlanma gibi durumları da önlemiş olursunuz. Güneşte çıplak bırakılan cilt, daha renksiz ve buruşuk olur. Güneş kremleriyle, bu olumsuz belirtileri engellemiş olursunuz.

Antioksidanlar
Antioksidanlar, kalp ve damar sağlığı için ve kanseri önleme amaçlı kullanılırlar. Meyve, sebze, deniz ürünlerinde bulunurlar. Bunlar aynı zamanda cildimize çok iyi gelen vitaminleri içeren besinlerdir.


Saat: 23:44

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.