Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Güzellik - Moda > Vücut - Cilt Bakımı
facebook bağlan


Yaşlanmayı geciktirin

Vücut - Cilt Bakımı kategorisinde açılmış olan Yaşlanmayı geciktirin konusu , Yaşlanmayı geciktirin Uzmanlar yaşlılıkta önem taşıyan başlıca 5 mucizenin bulunduğunu belirtiyor. Gençlik için B12 vitamini, kalsiyum ve fosfor, Omega-3 yağ asitleri, çinko ile D vitamini tüketilmesi öneriliyor. 1- B12 VİTAMİNİ ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.05.2013, 18:36   #1 (permalink)
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yaşlanmayı geciktirin



Yaşlanmayı geciktirin

Uzmanlar yaşlılıkta önem taşıyan başlıca 5 mucizenin bulunduğunu belirtiyor.



Gençlik için B12 vitamini, kalsiyum ve fosfor, Omega-3 yağ asitleri, çinko ile D vitamini tüketilmesi öneriliyor.
1- B12 VİTAMİNİ
Sinir sistemini sağlıklı tutmak ve kırmızı kan hücreleri oluşturmak için vücudunuzun B12 vitaminine ihtiyacı vardır. Bu vitamin enerji açığa çıkarılmasına yardımcı olur. Et, balık ve süt ürünleri, B12 vitamini açısından son derece zengindir. Yaşlılığa karşı her gün süt ve haftada en az 2 kez kırmızı et tüketilmelidir.
2- OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ
Omega-3 yağ asitleri ise kalp-damar sağlığını destekler. Şişmanlıktan ve eklem iltihaplanmalarından korunmada önemlidir. Bulunduğu kaynaklar arasında, balık, balık yağı, su ürünleri, keten tohumu yağı ile yeşil yapraklı sebzeler vardır.
3- KALSİYUM VE FOSFOR
Kalsiyum ve fosfor özellikle kemik sağlığı açısından önemlidir. Bu iki mucize mineral, kas büyümesi ve enerji üretimini sağlar. Kanın pıhtılaşmasını engeller. Kalbi güçlendirir. Kalsiyum ve fosfor, süt ve süt ürünleri, badem, fındık, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, tarhana, pekmez, tahin ile balıkta bulunur.
4- ÇİNKO
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı direnç geliştirir. Unutkanlık ve bunamadan korur. Yağsız kırmızı et, karaciğer, süt, peynir, yumurta, deniz ürünleri, fındık, ceviz, muz, tam tahıllar ile kuru baklagillerde bulunur.
5- D VİTAMİNİ
D Vitamini, bağırsaklardan kalsiyumun emilmesini ve kemik yapımında kullanılmasını kontrol eder. Yetersizliğinde kemik hastalıkları ve kemik erimesi meydana gelir. Bu durum ağrıya yol açar. Güneş ışığı, balık, yumurta, sıvıyağlar ile yeşil sebzeler, D vitamininin kaynakları arasındadır.

__________________

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Narsinha, Urahara
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 23:21