Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Olgun bir sivilceye nasıl müdahale edilmeli (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/60301-olgun-bir-sivilceye-nasil-mudahale-edilmeli.html)

Narsinha 11.10.2013 10:34

Olgun bir sivilceye nasıl müdahale edilmeli
 
Olgun bir sivilceye nasıl müdahale edilmeli

Eyvah sivilcem çıktı!

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Akne sonrası cildinizde iz kalma potansiyelini ortadan kaldırmanın en iyi yolu, sivilcelerinizin üzerine doğrudan uygulayacağınız topikal ürünler ile sivilceleri kontrol altına almak ve gerekli görülmesi durumunda ise oral yoldan ilaç alarak sorunun büyümesinin önüne geçmektir.
Sivilceleri sıkmak, özellikle derin sivilcelerin ellenmesi yara ve izlerin en büyük sorumlusudur. Enflamasyonla içten savaşmak da cilde büyük fayda sağlayacaktır.

SİVİLCEYİ SIKMAYIN, PATLATMAYIN, YOLMAYIN

Sivilceyi sıkmanız ya da patlatmanız durumunda enfeksiyon cildin derinlerine iner ve diğer dokulara yayılır; bu yüzden daha fazla enflamasyon oluşabilir ve daha fazla zarar görme potansiyeli de artar.

YAĞSIZ VE KOMEDOJEN OLMAYAN BİR GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIN

Dermatoloji uzmanı Dr. Judge; “Özellikle koyu cilde sahip olanların bunu yapmaları grekir çünkü güneşe maruz kalan enflame bir sivilce hiperpigmentasyona uğrayacak ve yaraya dönüşecektr.” diyor.

SİVİLCELERE ENJEKSİYON UYGULATIN

California, Beverly Hills’den dermatolojist Dr. Karyn Grossman; “Hastaların nispeten daha büyük kistlerine yapılan kortizon enjeksiyonları ile akneyi iyileştirebiliyoruz.” diyor. Dolayısıyla, enjeksiyonlar da işe yarayabilir.
Cilt yüzeyinin bozulmasına ve yaralara yol açan, ağır kistik akne sorunu yaşayan herkes isotretinoin tedavisine uygun bir adaydır. Dr. Hoag; “Bu, akneyi tedavie debilen bir ilaçtır. Ve potansiyel yan etkileri olan, çok ciddi bir ilaç olduğu için daha önce diğer akne ilaçlarını denemiş fakat istenen sonucun alınamadığı hastalar tarafından kullanılmalıdır.

Black 11.10.2013 12:35

Cevap: Olgun bir sivilceye nasıl müdahale edilmeli
 
Olgunsa zaten laftan anlar. Adam ol, gir ciktiğin yere adamin asabini bozma.

Gabriela 12.10.2013 21:11

Cevap: Olgun bir sivilceye nasıl müdahale edilmeli
 
Teşekkürler (: .


Saat: 11:42

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.