Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Hastalıkların habercisi tırnaklar (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/68250-hastaliklarin-habercisi-tirnaklar.html)

Jade 22.11.2013 17:48

Hastalıkların habercisi tırnaklar
 
Hastalıkların habercisi tırnaklar


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Soluk tırnaklar

Yaşla birlikte tırnaklar daha soluk bir hal alır. Ancak tırnaklarınız son bir hafta gün içerisinde aniden beyaza döndüğünü fark ettiyseniz doktora danışmanızda fayda var. Çünkü bu durum anemi, kalp ve karaciğer rahatsızlıklarının habercisi olabilir.

Sarı tırnaklar

Sürekli kırmızı oje kullanımı tırnakların sararmasına neden olur. Ancak bu mantar hastalıklarının da belirtisi olabilir. Ancak paniğe gerek yok. Doktorunuz size kısa sürede bu sorundan kurtulmanız gereken tedavi yöntemini söyleyecektir.



Mavimsi renklenmeler

Tırnaklarda görülen mavimsi renklenmeler vücudun oksijen alımında bir sorun olduğunu gösterir. Genellikle akciğer hastalıkları veya diyabetin habercisidir. Ancak elbette elleriniz üşüdüğü için de ortaya çıkabilir. Ancak sürekli üşüyen eller de örneğin diyabet gibi bazı hastalıkları işaret eder. Bu nedenle elinizin sıcaklığına dikkat edin. Sürekli bir hale gelirse mutlaka bir doktora danışın.

Kırılan ve çatlayan tırnaklar

Eğer tırnaklarınız soyuluyor, kırılıyor veya çatlıyorsa tiroid göstergesi olabilir. Çok basit bir test ile şüphelerinizden kurtulabilirsiniz. Panik yapmaya gerek yok, sadece en kısa zamanda doktora danışın.

Kırmızı tırnak etleri

Tırnak etlerinin kırmızı ve şişmiş olması etrafındaki dokuda bazı hastalıklar olabileceğinin şüphesini uyandırır. Ancak sık sık oje sürüyorsanız, aseton kullanımına bağlı olarak da bu durum ortaya çıkabilir.


Saat: 12:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.