Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   En Etkili Yüz Bakımı Yöntemleri (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/91175-en-etkili-yuz-bakimi-yontemleri.html)

Jineps 19.02.2014 15:59

En Etkili Yüz Bakımı Yöntemleri
 
En Etkili Yüz Bakımı Yöntemleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Cilt zamanla sıkılığını kaybeder ve ince çizgilerle dolmaya baslar. İşte yüz bakımları bu noktada devreye girer. Yüz bakımları cildin ışıltısını kazanmasını sağlar ve onu dış etkilere karsı korur.

Birçok kişi ışın/ışık tedavisi lazer tedavisi dolgu ve enjeksiyonlarla elde edilen sonuçları nasıl muhafaza edebileceklerini merak eder. Sonuçların uzun ömürlü olması için yüz bakımı yaptırabilir profesyonel cilt bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Düzenli bakım cildin sağlıklı dokusunu korumasına yardımcı olacaktır. Anti-aging bakımları ise mikrodermabrazyon ve ışın tedavileriyle de desteklenebilir.


Oksijen Bakımı

Oksijen bakımı cildi canlandırır ve hacim katar. Bir doz oksijen; bitkisel özleri mineralleri ve vitaminleri cildin bunlara ihtiyaç duyduğu bölgelere taşıyan bir araçtır. Ciltte oksijen kullanıldığında sağlanan faydaların en önemlisi; ek oksijenin cilde nüfuz ederek cilt fonksiyonlarını gerektiği gibi çalıştırıp daha sağlıklı ve daha aydınlık bir cilt elde etmeye yardımcı olmasıdır. Genellikle zayıf kan ve oksijen dolasımından muzdarip ciltler oksijen uygulamasından azami fayda sağlamaktadır. Bu kişilerin ciltlerinde yüzeye yakın kılcal damarlar açılmış ve şişkinlik yaratarak kırışıkların daha görünür olmalarına yol açmıştır. Oksijen bakımlarının diper faydaları arasındasivilcelere yol açan bakterilerin oksijen bakımından zengin ortamlarda yaşayamamaları yer almaktadır.

Antioksidan Bakım

Antioksidan bakımı çevresel faktörlerden kaynaklanan hasarları azaltır. Bu tür bakımlarda çevresel etmenlere ve serbest radikallere karsı çalışan cildin dış etmenler dolayısıyla hasar görmesini engelleyen antioksidan içerikli serum ve maskeler kullanılır. Topikal antioksidanların cilde nüfuz etmesi için cildin iyice temizlenmiş ve soyulmuş olması gerekir. Antioksidan bakımlarda A ve C vitaminleriyeşil çay nar kabak ve büyüme faktörleri gibi etkisi kanıtlanmış içeriklerin kullanımı en üst sıralarda yer almaktadır fakat antioksidanlar cilt üzerinde kısa bir süre bulunabildiklerinden ve faydaları da kısa süreli olduğundan dolayı bakım sonucu elde edilen sonuçların evde kullanılan ürünlerle desteklenmesi çevresel etmenlere karsı koruma sağlamak için şarttır.

Akupunktur Bakımı

Yaşlanma hızını yavaştır. Şekil veren lifting yapan sıkılaştıran ve akupunkturun antik tekniklerine dayanan bir cilt bakımıdır. Göz çevresi nazolabiyal çizgiler ve yanaklar gibi yüzün baskı alanlarına uygulanan ince akupunktur iğneleri ile kan dolasımı hızlandırılırkasların sıkılaşması sağlanır ve böylelikle yüzün enerjisinin arttığına inanılır. Ayrıca bu iğneler ciltte mikroskobik düzeyde küçük delikler açarak birkaç uygulama sonunda cildin kolajen üretimini artırır. Böylelikle daha sıkı görünen bir cilt elde edilir.

Vampir Bakımı

Topikal PRP’ler ve mikroiğneler kullanılarak yapılan bir bakımdır. Kendi kan trombositlerinizin işlenerek geleneksel ve sentetik dolgu&enjeksiyon maddeleri ile karıştırılarak cilde geri enjekte edilmesine dayanan bir lifting yöntemi olan vampir liftingine benzer bir yöntemdir. Vampir bakımı; pıhtıyuvarların santrifüjden geçirilmesine ve bu kez sentetik dolgularla karıştırılmaksızın cildinize tek basına geri yüklenmesi ile gerçekleştirilir. Bu uygulamada vampir liftinginden farklı olarak büyüme faktörleri bakımından zengin bir solüsyon uygulanır ve bu solüsyon mikroiğneler ile cilde yedirilir; böylelikle cilt hücresel düzeyde yenilenir ve kolajen üretimi artırılır. Nekahet süresi olmayan bu uygulamanın sonuçları uygulamanın üzerinden biraz zaman geçtikten sonra görülebilse de uygulamanın uzun vadeli sonuçları hakkında kesin bir bilgi henüz bulunmamaktadır. Bu yüz bakımları fayda sağlasa da birden fazla uygulama yapılması gerekir. Bu uygulamalardan lazer ya da ısın terapileri diğer anti-aging uygulamaları ve ameliyatlar kadar dramatik sonuçlar alınması beklenmemelidir.

Şah Yaycı/ Şamdan
Kaynak: Caferuj


Saat: 15:13

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.