Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Cildinizin Yaşlanmasını Yavaşlatın (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/91183-cildinizin-yaslanmasini-yavaslatin.html)

Jineps 19.02.2014 16:24

Cildinizin Yaşlanmasını Yavaşlatın
 
Cildinizin Yaşlanmasını Yavaşlatın!

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Önemsiz olduğuna inandığımız günlük alışkanlıklarımız cildimizin her geçen gün daha yaşlanmasına neden oluyor. Ama hala geç değilzararlı alışkanlıklarınızdan vazgeçerek cildinizi koruyabilirsiniz.

Güneş kremi kullanın

Cildinizin yaşlanmasına neden olan en büyük hatamız her gün dışarı çıkmadan önce güneş kremi kulanmamamız. Dermatologların da söylediği gibi güneşin UV ışınları cildimiz için oldukça tehlikeli eğer cildinizi güneş kremi ile korumazsanız ışınlar cildinizin yaşlanmasına neden olabilir.

Yatağa girmeden makyajınızı silin

Yorgun bir günün ardından makyajınızı silmek çok zor geliyor olabilir ancak yüzünüzü temizlemeden yattığınızda cildiniz her geçen dakika zarar görmeye devam ediyor. Gün içinde cildimizin maruz kaldığı toksinler gözeneklerimize yerleşip siyah noktaya dönüşüyorlar. Bu nedenle üşenmeyi bırakın ve yatmadan önce yüzünüzü temizleyin cildinizi koruyun.

Bir ürüne bağlı kalın

Cildimize iyi geleceği söylenen bir sürü kozmetik ürün kullanıyoruz. Aldığınız ürünün işe yaramadığını düşünüp hemen değiştirmek yerine bir süre daha kullandıktan ve emin olduktan sonra değiştirin. Hiçbir ürün kısa süre içinde cildinizde büyük değişim sağlamayacaktırmucize beklemeyin. Bir ürün etkisi en az 30 gün önceden kendisini göstermeyebilir. Sabırlı olun ve zaman verin.

Sivilce ilaçları

Dengesiz hormonlarımız yüzünden kadınlarda akne sorunu oldukça yaygın problemlerdendir. Kozmetik sektörünün çıkardığı hızlı akne tedavi ilaçlarının mucize gibi görünsede çoğu cildimizi kurutup sürdüğümüz bölgeye zarar veriyor. Dermatologlar bu ilaçları kullanmak yerine her gün cildinizi temizlemenizi ve cildinize uygun bir krem ile nemlendirmenizi öneriyor.

Boynunuzu ve ellerinizi unutmayın

Dikkat etmeniz gereken tek yeriniz yüzünüz değil eller ve boyunda çabuk etkilenen yerlerimizdendir. Onları da sürekli olarak koruyup nemlendirmezseniz siyah noktalar kuruluk ve şeklini kaybetmesi gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Aynı anda birden fazla ürün kullanmayın


Kozmetik sektörü her gün karşımıza yeni bir ürün ile çıkıyor. Ancak bu her ürünü denememiz anlamına gelmez. Serumlar toniklergece kremleri ve diğer binlerce ürünü beraber kullandığımızda cildimizi zorluyoruz. Dermatologlar bir ürünle başlayıp iki haftada bir yeni ürün katarak devam etmenizin daha doğru olduğuna inanıyorlar. Bu şekilde cildiniz için hangi ürünlerin iyi olup olmadığını da anlayacaksınız.

Düzenli uykuya önem verin

Düzensiz ve yetersiz uyku cildinizin yorulmasına neden olur. Gözaltımızdaki koyuluklar ve torbalar bu nedenle ortaya çıkar. Aynı zamanda yetersiz uyku vücudumuzu güçsüzleştirip yavaşlatıyor. Uyku stres hormonlarımızı normal seviyelere indirip vücudumuzun yenilenmesine yarar. Düzenli bir şekilde aldığınızda cildinizin parladığını ve güzelleştiğini göreceksiniz ayrıca kendinizi iyi hissetmenize de yarayacaktır.


Saat: 11:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.