Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Vücut - Cilt Bakımı (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/)
-   -   Cildiniz İçin Bakım Zamanı Geldi (https://www.forumaski.com/vucut-cilt-bakimi/91188-cildiniz-icin-bakim-zamani-geldi.html)

Jineps 19.02.2014 16:37

Cildiniz İçin Bakım Zamanı Geldi
 
Cildiniz İçin Bakım Zamanı Geldi!

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Sağlıklı bir cilt için uyulması gereken kurallar..

Yaz günlerinde güneş rüzgar ve denizin zararlı etkenlerine maruz kalan cildimiz için yenilenme zamanı şimdi. İşte bunun için uymamız gereken bazı kurallar.

Sağlıklı beslenin:
Sağlıklı bir cilt için meyve sebze proteinden zengin beslenmek gerekiyor.Katı yağlardan fakir beslenmek akne oluşumunu engelliyor. Şekerden ve karbonhidrattan zengin beslenmek de cilt sağlığını olumsuz etkiliyor. Fast food’dan et ve peynirin yağlısından kaçının.

Stresle baş etmeyi öğrenin:
Stres akne ve bazı cilt problemlerinin artmasına neden oluyor. Stresinizi ortadan kaldıracak yollar bulun. Stresiniz günlük yaşamınızı engelleyecek boyuttaysa bir psikolog yardımı alın.

Klimalı ortamdaysanız cildinizi nemlendirin:
Uzun süre maruz kalındığında klima cildi kurutuyor. Uygun nemlendiricilerle cildinizi güçlendirin.

Tuz tüketimini sınırlayın:
Günlük tuz tüketimi 5 gr. ve altında tutun. 15-2 litre su için.

Badem ceviz ve fındık yiyin:
Bu besinler omega 3 yağ asitleri çinko E vitamininden zengindir. Cildin nem kaybetmesini engelliyor ve ayrıca antioksidan özelliği de gösteriyorlar. Günde 2-3 adet ceviz veya 7-8 adet badem veya fındık tüketmek yeterli. Fazlası kilo almanıza neden olur.

Vitamin takviyesi alın:
Vitamin E C karoten ve omega asit 3 güneşin cilde cilde verdiği hasarı azaltıyor. Selenyum çinko ve bakır da onarılmasında rol oynuyor. Antioksidan özelliği olan koenzim Q10 kırışıklıkları azaltıyor. Biotin saç ve tırnağı gçlendiriyor. Bu vitaminleri içeren yiyecekleri tüketmek cilde çok faydalı. Yeşil sebzeler mısır fındık soya buğday ve zeytinyağı kavun kayısı şeftali turunçgiller gibi sarı-turuncumeyveler ton balığı kabuklu deniz ürünleri patates yumurta ve ay çekirdeği domates greyfurt badem marul ve karnabahar beslenme düzeninde olması gereken yiyecekler. Ancak tablet olarak kullanılacaksa en fazla 3 ay yeterlidir.


Şekerli yiyeceklerden uzak durun:
Yüksek miktarda rafine şeker tüketimi cildin erken yaşlanmasına neden oluyor.

Cildinizi uygun bir ürünle temizleyin:
Cilt uygun bir ürünle temizlenmeli. Yağlı ciltlerde likid temizleyiciler suyla kullanılmalı kuru ciltlerde ise nemlendirici içeren sabunlar ya da süt formunda temizleme ürünleri tercih edilmeli. Kuru ciltlerde kullanılan köpüğü az temizleyiciler de yeterince temizlik sağlıyor.

Nemlendirici kullanın:
Nemlendiriciler cilt üzerindeki su kaybını önlüyor ve bakım yapıyr. Nemlendirici sürmek için en iyi zaman cildi yıkadıktan sonradır. Yaşa göre göz ve yüz kremleri kullanın. gerekiyorsa cilt gençleştirici özelliği olan ürünleri seçin.

Haftada bir peeling veya maske uygulayın:
Mutlaka cilt tipine uygun ürünler seçin ve cildiniz tahriş olduysa kesinlikle uygulamayın. Peeling ölü hücreleri uzaklaştırıyor. cildi gençleştiriyor ve tıkanmış gözenekleri temizliyor. Cildin durumuna göre yapılacak ev tipi olabilir ve haftada 1 veya 2 kez tatbik edilir. Lekeler belirgin ve cilt kabalaşmışsa dermetoloğun yapacağı 2-3 hafta aralarla uygulanan meyve asitli peelingler gerekebilir.


Saat: 15:02

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.