Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   Çocuklara Yabancı Dil Ne Zaman Öğretilir? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/159350-cocuklara-yabanci-dil-ne-zaman-ogretilir.html)

DeRDeST 08.07.2015 04:48

Çocuklara Yabancı Dil Ne Zaman Öğretilir?
 
Çocuklara Yabancı Dil Ne Zaman Öğretilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Küreselleşen dünya ile birlikte artık yabancı dil bilmek hatta en az iki yabancı dili çok iyi seviyede bilmek bir gereklilik haline gelmiştir. Uzmanlara göre yabancı dil eğitimine erken başlamak çok önemlidir. Bu nedenle çocuklara yabancı dil öğreten kurumların ve müfredatların sayısı artmaktadır.

Çocuklar büyüme safhasında ilk olarak kendi ana dillerini öğrenirler. Bu öğrenme süreci duymakla sağlanmaktadır. Çocukların duyma yetilerini kavramasından itibaren öğrenme kabiliyetleri başlamaktadır. Anne karnındaki bir bebeğin ilk olarak duyma organı gelişimini tamamlar.

Bu bilgi dikkate alındığında çocuklar ana dilini öğrenmeye anne karnında başlar. Bununla birlikte insan beyni, kulaktan öğrendiği ana dilini beynin belirli bir bölgesine kaydetmektedir. Bu süreç 8-9 yaşına kadar devam etmektedir. Ana dilin kaydedildiği bölge dışına ise öğrenilen ikinci diller kaydedilmektedir. Bundan dolayı yaş ilerledikçe yabancı dil öğrenmek daha da zorlaşmaktadır.

Çocuklar, iki yaşına kadar öğrendikleri az sayıdaki sözel ifadeyi kullanabilmektedir. Çocukların dil kullanma becerisi 4-5 yaşına geldiğinde en üst seviyeye çıkar. Bu nedenle bu yaş grubundaki çocukların iki dili öğrenirken yaşadığı zorluk oldukça normaldir. Çocuklar, aynı kelimenin farklı dillerdeki karşılığını öğrenirken aynı anda beyinlerini kullandığı için birtakım karışıklıklar yaşayabilir. Ailelerin bu yaş grubundaki çocuklara, sözlü olarak dil öğretmesi tavsiye edilmektedir.

Çocukların yabancı dil öğrenebilmesi için kesin olarak belirlenmiş bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Bunun yanında çocuklara yabancı dil öğretilmesinin 3 yaşından önce başlanması uzmanlar tarafından önerilmektedir. 3 yaşında yabancı dille karşılaşan çocuklar, 4 yaşına geldiğinde konuşma yetisinin artması ile birlikte daha bilinçli bir şekilde yabancı dili kavrayabilmektedir.

Bu bilgilerin yanında çocukların doğduğu günden itibaren de yabancı dille karşılaşması mümkün olabilmektedir. Çocuklara, öğretilmek istenilen dilin sesli olarak dinletilmesi ve konuşulması çocukların hafızasında yer edineceği için daha erken yaşlarda da dil eğitimi verilebilir.

Bu yaş grubunu geçmiş çocuklara dil öğretmek için de geç kalınmış sayılmaz. Örneğin 5 yaşındaki bir çocuk iyi bir şekilde yabancı dil eğitimi alırsa, kısa sürede istenilen seviyeye gelip açığını kapatabilir. Burada önemli olan dili sürekli bir şekilde öğretmek ve uygulamaktır.


Saat: 10:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.