Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   İngilizce Okuma Nasıl Geliştirilir? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/159352-ingilizce-okuma-nasil-gelistirilir.html)

DeRDeST 08.07.2015 04:50

İngilizce Okuma Nasıl Geliştirilir?
 
İngilizce Okuma Nasıl Geliştirilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İngilizce öğrenmek çoğu kişinin zor ve uzun bir süreç olarak kabul ettiği bir şeydir. Burada bu inancın oluşmasındaki en büyük neden küçük yaşlardan beri İngilizcenin ders olarak görülmesi ancak asla tam olarak öğrenilemediği kanısıdır. Ancak doğru teknik ve planlar ile bu düşünceyi kırmak ve de bu süreci kolaylaştırıp dili tam anlamıyla öğrenebilmek oldukça mümkündür.

İngilizcenin öğrenilmesinde asıl korkulan alanlardan biri ise okuma kısmıdır. Özellikle de uzun İngilizce parçalarda veya İngilizce kitaplarda pek çok bilinmeyen kelimenin çıkması, ileri gramerlerin kullanılması, dile has deyim ve mecazlara çok fazla yer verilmesi derken daha pek çok sebep bu okumayı git gide sancılı bir süreç haline getirmektedir. Ancak burada altı çizilmesi gereken nokta bu alıştırmaların zor olması değil kişilerin doğru çalışmayı uygulamamasıdır. İngilizcede okumanın nasıl geliştirilebileceği hakkında öncelikle doğru çalışma ve düşüncelerin nasıl sağlanabileceği bilinmelidir.

İngilizcede okumanın geliştirilebilmesi için öncelikle ön yargıların kırılması ve sabır gerekmektedir. Burada bu iki manevi duygu tam anlamıyla sağlanmadan doğru bir çalışma planına girilmesi neredeyse imkânsızdır. Çünkü buradaki ön yargı kişiye öğrenememe düşüncesinin kafasına işlemesine neden olur ve bu da onu bu süreçte geriye ket vurmasına sebep olacaktır. Aynı şekilde sabır da burada önemlidir. Okuma sürecinde çıkan her bilinmeyen kelime de veya anlaşılmakta zorlanılan cümlelerde pes etmek, sıkılmak ve bırakmak bir çözüm değildir. Sabırla tekrar tekrar okunup anlamaya çalışılması, bilinmeyen kelimelerin öğrenilmeye çalışılması gerekecektir.

İngilizce okumanın geliştirilebilmesi için öncesinde iyi bir dinleme çalışmasının yapılması gerekmektedir. Çünkü okuma sırasında kelimelerin anlamını bilmek kadar telaffuzunu da bilmek önemlidir. Bu yüzden okuma parçalarını okumadan önce o parçaların dinleme alıştırmalarının dinlenmesi gerekir. Böylece her kelimenin nasıl söylendiğinin, seslerin nasıl çıkarıldığının ve cümle vurgularının nasıl yapıldığının farkına varılacaktır. Kişi de okurken aynı şekilde gerekirse dinleme alıştırmasını yapanı taklit ederek okuması önerilir. Böylece doğru telaffuz dile daha kolay ve kısa bir sürede yerleşecektir.

Bunları sağlandıktan sonraki bir diğer adım ise tamamen doğru bir çalışma planı üstüne kuruludur. Kişi hangi seviyedeyse o seviyede kitaplar veya okuma parçaları hazırlamalı. Her geçen zaman içinde bir üst seviyeye kendini taşımalıdır. Bu da tabii ki de kişinin öğrenme yeteneğine bağlıdır. Her gün kendine bir saat, sayfa ve seviye belirlemeli bu disiplin içinde bunu her gün tekrarlamalıdır. Örnek vermek gerekirse kişi B seviyesindedir, kendine B seviyesinde kitaplar alır. Bu kitaptan her gün 1 saat boyunca 30 sayfa okuyacağını planlar. Diğer 1 saatte kitapta anlamadığı cümleler veya bilmediği kelimeler üzerinde durur. Toplamda her gün düzenli bir şekilde yapılan bu 2 saatlik alıştırmayla seviyesini arttırır. Seviye arttıkça ve çalışmalar düzenli yapıldıkça çalışmalar hızlanacak hatta daha fazla sayfa daha kısa sürede okunabilecektir.


Saat: 22:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.