Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   İngilizce Yazma Nasıl Geliştirilir? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/160702-ingilizce-yazma-nasil-gelistirilir.html)

DeRDeST 16.07.2015 03:37

İngilizce Yazma Nasıl Geliştirilir?
 
İngilizce Yazma Nasıl Geliştirilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yazı yazmak, kolay görünmesinin yanında dikkat ve dil bilgisi kurallarına hakimiyet gerektirir. Anadilde bile zor olan yazı yazma, yabancı dil söz konusu olduğunda daha da zor bir hal alır. İngilizce yazı yazma kurallarını bilmek ve sıkı çalışmak, bu dilde yazı yazmayı kolaylaştıracak ve İngilizce yazı yazmayı geliştirecektir.

İngilizce yazma nasıl geliştirilir?

Yabancı bir dilde yazı yazabilmek için, o dile iyi vakıf olmak gerekir. İngilizce dil bilgisi ve cümle yapısını anlamanın en iyi yollarıdan birisi, sık sık İngilizce kitap ve makale okumak, dili iyi analiz edebilmektir. Yeni öğrenilen cümle yapıları, kurallar ve kelimeler not edilmeli ve bunlar tekrar edilmelidir. Böylelikle dile vakıf olma düzeyi artar ve yazı yazmak istendiğinde daha zengin bir dilbilgisi ve kelime bilgisi becerileri kazanılır.

İngilizce iyi yazı yazmanın yollarından birisi de sık sık yazı yazma denemeleri yapmak ve kullanılan cümleleri ve kelimeleri geliştirmektir. Paragraf içerisinde kullanılan fiiller ve zarflara dikkatlice karar verilmeli ve bunlar üzerinde pratik yapılmalıdır. Bazı kelimeler tesbit edilerek eş anlamlı olarak hangi kelimelerin kullanılabileceği üzerine düşünmek de yazı yazma becerilerini zenginleştirir. İlk aşamada basit cümleler kurmak doğal olsa da ileriki aşamalarda kompleks cümleler de kurmaya çalışmalı ve alternatif anlatım yolları denenmelidir.

Yazı yazmadan önce belirli anahtar kelimeler bulmak ve yazıda savunulacak ana fikir, yan fikir gibi noktaları belirlemek, yazının daha tutarlı ve seri okunur olmasını sağlar. İngilizce gazete ve dergileri sık aralıklarla takip etmek ve hangi durumun nasıl anlatıldığını, hangi kelime ve cümle yapısı kullanıldığını analiz etmek de İngilizce olarak yazı yazmaya yardımcı olur.

Her yazıda olduğu gibi İngilizce yazı yazarken de giriş, gelişme ve sonuç bağlamına sadık kalarak yazı yazmak, yazının etkileyici ve okunaklı olmasına yardım eder. Konuya uygun başlık seçimi ve konu içerisinde vurgu yapılacak yerlerin belirlenmesi de yazının ilgi çekici olması açısından önemlidir.

Etken ve edilgen cümle yapılarından yararlanmak, önemli olayları ana cümlede belirtmek ve yardımcı kısa cümleler oluşturmak da ingilizce yazı pratiğinde etkilidir.


Saat: 00:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.