Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   YDS Nasıl Kazanılır? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/161028-yds-nasil-kazanilir.html)

DeRDeST 21.07.2015 10:17

YDS Nasıl Kazanılır?
 
YDS Nasıl Kazanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

YDS’nin açılımı yabancı dil sınavıdır. Sınav Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi kısaca ÖSYM tarafından uygulanır. İlk olarak 2013 yılında uygulanmaya başlamıştır. Daha öncesinde ismi KPDS’dir (Kamu Personeli Dil Sınavı). Bu sınav yılda iki kere uygulanır. İlk bahar dönemi ve son bahar dönemi sınavı olarak adlandırılır. Yani genellikle nisan mayıs veya eylül ekim aylarında uygulanır.

YDS içerik olarak test bir sınavdır. Klasik sorular, dinleme parçası veya konuşma bölümü yoktur. Toplamda 80 soru vardır ve yanlışlar doğruyu götürmez. Sınav puanı 100 üzerinden değerlendirilir ve bu da her sorunun yaklaşık 1,25 puan değerinde olduğunu gösterir. YDS'ye birden fazla kez girilebilir. Bu sınavlar neticesinde hangisi en yüksek ise o puan geçerli sayılır. Çoğu kurum ve kuruluş YDS'de alınan puan neticesinde dil tazminatı politikası uygulamaktadır. Süresi ise yaklaşık 5 yıl kadardır. Çoğu üniversitenin hazırlık sınıfını atlamak için de YDS’den üniversitenin belirlediği minimum oranda puan alınması gerekecektir.

YDS'den istenilen puanın alınabilmesi için birkaç çalışma tüyolarının bilinmesi gerekecektir. YDS’yi iyi bir puanla geçmek isteyen kişi bu sınav hakkında bazı taktikleri bilmeli ve o yönde kendini geliştirmeye çalışmalıdır.

YDS test olduğu için gramer ve kelime ağırlıklı olarak çalışmak gerekecektir. Özellikle YDS'de kişileri en çok zorlayan kısım kelime bilgisi olmaktadır. Hali hazırda writing (yazma), listening (dinleme) veya speaking (konuşma) bölümleri olmadığı için yüksek seviyede kelime bilgisi gerektirmektedir. Bu yüzden YDS'ye çalışılırken öncelikle kelime ezberlenmeye çalışılmalıdır. Kelime ezberlemek için her gün en az 10 ile 20 arasında günden güne seviyesi artacak şekilde kelime öğrenilmelidir.

YDS'yi kazanmak için gramer bilgisi de çok büyük önem arz etmektedir. Bol bol gramer çalışılmalı, hangi zamanda hangi tense’in kullanılması gerektiği bilinmelidir. İsim ve fiillerde teklik çoğulluk kullanımları, zaman çekimine göre fiiller ve de özellikle bağlaç kullanımları da incelenmeli, çalışılmalıdır.

YDS’nin bir diğer yorucu kısmı ise paragraflar olabilmektedir. Bu paragrafları daha kolay bir şekilde halledebilmek için yine bol bol kelime ezberi yapılmalı ve mümkünse her gün birkaç sayfa İngilizce kitap okunulmalıdır. Başlarda bu süreç sancılı geçebilir ancak zamanla yeni kelimeler ile bu öğrenim süreci kolaylaşacak ve bu zorlu paragraflar yormayacaktır.


Saat: 00:46

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.