Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   İtalyanca Nasıl Konuşulur? (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/161222-italyanca-nasil-konusulur.html)

DeRDeST 22.07.2015 10:20

İtalyanca Nasıl Konuşulur?
 
İtalyanca Nasıl Konuşulur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İtalyanca, Fransızca ile bazı benzerlikler gösterse de esasında farklı yapılara sahip olan bir dildir. İtalyancanın belli başlı kurallarından birisi de kelimelerdeki dişilik ve erkeklik özellikleridir. Bu nedenle artikel adı verilen bu yapıları öğrenmek gerekmektedir.

İtalyancanın en zor kısmını başlangıçtaki bu artikel yapıları oluşturmaktadır. Bu bilgileri öğrendikten sonra İtalyancada çok hızlı bir şekilde ilerleme kaydedilebilmektedir. Özellikle İtalyanca kursuna giden kişiler kısa bir süre içerisinde orta düzeyde İtalyanca öğrenebilmektedir. İtalyancayı başlangıç seviyesinde ve orta seviyede rahat bir şekilde konuşabilmek için en az 100 saatlik bir ders görmek gerekmektedir. Bundan dolayı İtalyanca kursuna gitmek isteyenler ders saatlerini mutlaka öğrenmelidir.

İtalyanca yazıldığı gibi okunan ve okunduğu gibi yazılan bir dildir. Bu durum belirli kurallara bağlıdır. İtalyancada genelde kelimelerdeki vurgu son hecededir. İtalyanca melodik bir dil olarak kabul edilmektedir. Bundan dolayı İtalyanca çok fazla ezbere dayanmamaktadır. İtalyancada dilin melodisine alışıldıktan sonra rahat bir şekilde konuşmaya başlanabilmektedir. Diğer dillerle kıyaslandığında dışarıdan da anlaşılacağı gibi en melodik özelliklere sahip dil İtalyancadır. İtalyancada tonlamalar ve vurgulamalar çok önemlidir. İtalyancada bir tonlama veya vurguyla cümlenin anlamı tamamen değişebilmektedir. İtalyancada soru ekleri bulunmamaktadır. İtalyancada soru sorulacağı zaman bu anlam vurgu ile sağlanmaktadır. Türkçedeki ''mi, mu'' gibi ekler İtalyancada söz konusu değildir.

İtalyanlar konuşurlarken ellerini ve kollarını çok fazla kullanmaktadırlar. Bundan dolayı İtalyanca konuşurken jest ve mimik kullanmaya dikkat edilmelidir. Ayrıca hiç İtalyanca bilinmese bile belirli oranda el ve kol hareketleriyle iletişim kurulabilmektedir.

İtalyanca Latin dil ailesine bağlıdır. Bu sebeple İtalyanca; Fransızca, Portekizce ve İspanyolca ile benzerlik göstermektedir. İtalyancanın dil ve gramer yapıları da bu dillerle benzerdir. Buna bağlı olarak İtalyanca bilen bir kişi Fransızca, Portekizce ve İspanyolcayı yüzde 40 oranında anlayabilmektedir.

İtalyanlar da Türkler gibi Akdeniz kültürüne bağlı bir toplum olduğu için genelde İtalyanlarla Türkler iyi anlaşabilmektedir. İki toplum arasındaki kültür farklılığı oldukça azdır. İtalyanlar çok hızlı konuşabilmektedir. Bununla birlikte konuşmayı da sevmektedirler. Fakat İtalyanca bilmediğinizi gören bir İtalyan bu durumda konuşmasını yavaşlatabilmekte ve iletişim için gerekli olan ifadeleri kullanabilmektedir.


Saat: 06:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.