Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Dil (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/)
-   -   Fransızca Öğrenme Teknikleri (https://www.forumaski.com/yabanci-dil/168095-fransizca-ogrenme-teknikleri.html)

DeRDeST 24.09.2015 19:27

Fransızca Öğrenme Teknikleri
 
Fransızca Öğrenme Teknikleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Daha iyi bir kariyer, sosyal hayatta başarı veya kişisel gelişimi sağlamak için yabancı dil bilmek çok önemlidir. Günümüzde en çok tercih edilen ikinci yabancı dil Fransızcadır. Bu makalede Fransızca öğrenme tekniklerine değinilecek ve bu dili daha kolay öğrenmenin püf noktalarına yer verilecek.

Fransızca'yı gerçekten öğrenebilmek için öğrenme tekniklerini sıkıcılıktan kurtararak işe başlamak gerekmektedir. Yeni bir dil karşısındaki önyargılar bir kenara bırakılmalı ve Fransızca öğrenmenin sıkıcı değil aksine eğlenceli olacağına dair bir inanç geliştirilmelidir.

Yanlış Konuşmaktan Çekinmeyin

Fransızca'yı eğitiminin henüz başındayken bu dili kusursuz bir şekilde konuşmaya başlamak mümkün değildir. Hata yapmaktan çekinmeden Fransızca cümleleri yanlış da olsa telaffuz etmekten çekinilmemelidir.

Anlamadığınızda Mutlaka Sorun

Fransızca öğrenme aşamasında anlaşılmayan konular mutlaka sorulmalıdır. Bu, okunan bir metindeki sözcük, bir sözcüğün telaffuzu veya bir cümlenin anlamı olabilir. Anlaşılmayan noktada karşı taraftan anında dönüş alınmalıdır.

Fransızca'yı İlgi Alanlarınızla İlişkilendirin

Fransızca'ya karşı ilgiyi artırmanın yolu bu dili kişinin kendi ilgi alanlarıyla ilişkilendirmesidir. Fotoğrafa meraklı birinin bu alanla ilgili Fransızca kaynaklara yönelmesi, Fransızca çalışma notlarını fotoğrafla ilişkilendirmesi son derece olumlu olacaktır. Kişi, ilgi duyduğu alanla ilgili Fransızca kelimeleri daha kolay ezberleyecektir.

Fransızca Dinleyin ve Fransızca Konuşun

Fransızca öğrenme tekniklerinde etkin dinleme çok önemlidir. Sürekli Fransızca müzik dinlemek, film seyretmek veya Fransızca kelime, cümle tekrarlarının olduğu ses kayıtlarını dinlemek kulağın bu dile olan yatkınlığını geliştirecektir. Etkin dinleme, sürekli Fransızca konuşma çabasıyla da mutlaka desteklenmelidir. Dinlenen kelime ve cümleler, kişinin kendisi tarafından da kesinlikle telaffuz edilmelidir. Fransızca bilen arkadaşlarla da telefonda veya internet üzerinden Fransızca konuşma pratikleri yapılmalı, kelimelerin telaffuzunda yapılacak yanlışları karşı tarafın düzeltmesi istenmelidir.

Akıl Notları Tutun

Fransızca ile ilgili akla gelen her kelime, cümle, bilgi veya soru hemen not alınmalı ve bunlar araştırılmalıdır. Bunun için küçük bir not defteri veya cep telefonu kullanılabilir. Günlük yaşamda her an Fransızca ile ilgili tutulacak notlar bu dil ile olan etkileşimi de canlı tutacaktır.

Sabırlı olunduğunda ve düzenli bir çalışma gerçekleştirildiğinde Fransızca herkes tarafından birkaç ay içerisinde temel düzeyde öğrenilebilir. Yeni bir yabancı dil öğrenmek mesleki anlamda bize katkı sağlarken dünyayı daha geniş bir açıdan anlamlandıra bilmemizi de sağlayacaktır. Ayrıca ilgi duyduğumuz alanlarla ilgili sadece kendi dilimizdeki değil Fransızca'daki kaynakları araştırma imkanına da sahip oluruz.


Saat: 17:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.