Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Yabancı Diziler Tanıtımları (https://www.forumaski.com/yabanci-diziler-tanitimlari/)
-   -   Bu Benim Şehrim – Chicago P.D. Dizisi Tanıtımı (https://www.forumaski.com/yabanci-diziler-tanitimlari/125766-bu-benim-sehrim-chicago-p-d-dizisi-tanitimi.html)

Jade 13.08.2014 12:45

Bu Benim Şehrim – Chicago P.D. Dizisi Tanıtımı
 
Bu Benim Şehrim – Chicago P.D. Dizisi Tanıtımı

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Obama’nın ABD Başkanı olmasından sonra Chicago’da geçen dizilerin sayısında artma olduğunu düşünüyorum. Chicago P.D. de adından anlaşılacağı gibi Chicago’da geçen dizilerden biri. Ben diziye One Tree Hill’in en sevdiğim oyuncusu olan Sophia Bush’u izlemek için başladım ve dizinin Chicago Fire’ın spin-off’u olduğunu sonradan öğrendim ama Chicago P.D.’yi izlemek için Chicago Fire’ı izlemiş olmanıza gerek yok. Chicago P.D., Chicago Fire’da yer alan çavuş Voight’ı konu alıyor. Voight (Jason Beghe) Chicago Fire’ın 11 bölümünde yer alırken, detektif Dawson (Jon Seda) 18, detektif Halstead (Jesse Lee Soffer) 8, Erin Lindsay (Sophia Bush) 7 detektif Olinsky (Elias Koteas) 1, polis memuru Burgess ( Marina Squerciati) 2, polis memuru Atwater (Laroyce Hawkins) 5 ve çavuş Platt (Amy Morton) 3 Chicago Fire bölümünde yer alıyor. Karakterlerin birçoğu Chicago Fire’da tanıtılırken, sanırım tanıtılmayan tek karakter polis memuru Ruzek. Diziyi Sophia Bush için izlemeye karar verdiğim için kadrosuna hiç bakmamıştım o yüzden Ruzek’i görünce çok sevindim çünkü Ruzek 4400′deki favori karakterim Shawn’ı canlandıran Patrick John Flueger tarafından canlandırılıyor. Bir de Archie Kao tarafından canlandırılan dedektif Jin yer almamış Chicago Fire’da.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Soldan sağa; Memur Atwater, Dedektif Jin, Memur Dawson, Çavuş Voight, Erin Lindsay, Dedektif Halstead, Memur Ruzek ve Dedektif Olinsky
Dizi Chicago’nun 21. bölgesinden sorumlu olan üniformalı polis ve istihbarat teşkilatından oluşan polis departmanı izlese de hikaye merkezine genel olarak çavuş Voight’un başında olduğu istihbarat birimini alıyor. Chicago Fire’de pek sevilmeyen Voight karakteri yozlaşmış bir polistir ve hapse girmiştir. Chicago P.D.’de devletle özel bir anlaşma ile hapisten çıkıp kendi ekibini kuran Voight’ın istihbarat biriminde organize suçlar, uyuşturucu trafiği ve sansasyonel cinayetlerle mücadelesini izliyoruz ancak bir taraftan da Voight’ın yozlaşmışlığını bırakıp bırakmadığını merak ediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha görüyoruz ki A.C.A.B
Chicago Fire gibi Dick Wolf ve Matt Olmstead tarafından yaratılan Chicago P.D.’nin ilk bölümü 8 ocak 2014′te NBC’te yayınlandı. 7,7 IMDb puanına sahip Chicago Fire’ı 8,3 puanla geçen Chicago P.D. karışık eleştiriler aldı. Entertainment Weekly’den Roy Rahman seyircide merak ve sadece bir bölüm yetmez hissi uyandıran dizileri yapmanın zor olduğunu Law & Order’ın bu yüzden özel olduğunu vurgularken, Chicago P.D.’nin hızlı temposunun kanalı değiştirip Law & Order tekrar bölümü aramayı engellediğini söylüyor. New York Times’tan Alessandra Stanley dizinin birçok yönden benzerleri gibi erkek egemen yapıda olduğunu söylese de işinde iyi ve meslektaşları tarafından ciddiye alınan kadın karakterler olduğunu vurguluyor. USA Today’den Robert Bianco ise zarafet ve ince esprili Wolf’un işlerinin ne zaman bu kadar çirkin, hantal ve duygusuz hale geldiğini sorguluyor.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Chicago P.D. suçlarla ilgili gizem içermeyen bir polisiye katili yakalamak için ne DNA incelemeleri ne de suçların karışık bir hikayesi var. Dizi patlayan silahlar, akan kanlar ve kovalama sahneleriyle aksiyon filmlerini andırıyor ki bu da Roy Rahman’ın dediği gibi sizi diziyi izlemeye teşvik ediyor. Erkek egemen bir dizi olduğu çok doğru ama ben kadın karakterlerin Alessandra Stanley’nin dediği kadar iyi işlendiğini düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla Jason Beghe ve Jon Seda’nın olduğu ama diğer oyuncuların çoğunun farklı olduğu bir pilot daha çekilmiş ama sonuçta yukarıdaki isimlerde karar kılınmış. Sophia Bush bazı hareketeriyle Brooke Davis’i canlandırıyormuş izlenimi yaratsa, Jason Beghe bazen abartılı oynasa da bence kadro iyi. Bu arada Beghe’in ilginç bir ses tonu var ilk başlarda çok yadırgamıştım ama zamanla alıştım yine de Voight karakter olarak bana itici geliyor. Dizideki karakterleri ise tek tek açıklamadım çünkü hikaye bir anda başlıyor, kendinizi bir anda olayların içinde buluyorsunuz ve karakterlerle ilgili bilgiler bölümler ilerledikçe belli oluyor. (Spoiler olmasın yani) Bu dizinin kuvvetli yönüyken aynı zamanda zayıf noktası da oluyor çünkü bazen karakterden öyle bir bahsediyorlar ki sanki o karakterle ilgili bilgileri daha önce vermişler ama siz kaçırmışsınız gibi oluyor en azından ben öyle hissettim. Chicago P.D. başka dizilerle karakter değişimi yapıyor. Altıncı bölümde Law & Order: SVU’den dedektif Odafin ‘Fin’ Tutuola ( Ice-T) ve dedektif Amanda Rollins’i (Kelli Giddish) rol alırken başka bir bölümde Chicago Fire oyuncuları yer alıyor. Ayrıca Law & Order: SVU’e Sophia Bush’ın da Erin Lindsay olarak iade-i ziyarette bulunduğunu belirteyim. 24 Eylül çarşamba ikinci sezonunu başlayacak dizide hikayeler derinleşirse daha iyi olacaktır ama aksiyon da bana yeter diyorsanız dizinin tanıtım videosuna bakarak Chicago P.D.’ye bir şans verip vermeyeceğinize karar verebilirsiniz.




alıntı


Saat: 01:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.